Videogame over James Ensor ‘Please Touch The Artwork 2’ gelanceerd in Ensorhuis

thumbnail

Op 2 maart presenteerden gameontwerper Thomas Waterzooi en de minister van Cultuur ‘Please Touch The Artwork 2’. Dat is een gratis videogame over het werk van James Ensor, gemaakt voor smartphone, tablet, pc en Mac. Waterzooi baseerde zich op 83 werken van de grootmeester en gebruikte als soundtrack deels muziek gecomponeerd door Ensor zelf. De game werd voorgesteld in het Ensorhuis in Oostende. 

Vlaanderen grijpt het Belgische EU-Voorzitterschap aan om het rijke culturele landschap in de kijker te zetten. Omdat het voorzitterschap samenvalt met de viering van het 75-jarige overlijden van James Ensor werd besloten de oude meester te koppelen aan een van onze jongste kunsttakken: game-development.

Toegankelijke game waarin je kunst mag aanraken  

De Brusselse gameontwerper Thomas Waterzooi kreeg de opdracht om een vervolg te maken op ‘Please Touch The Artwork’ – een videogame uit 2022 waarvoor hij aan de slag ging met werk van Piet Mondriaan. Het resultaat is ‘Please Touch The Artwork 2’, een toegankelijke game, ook voor wie nog niet zo vertrouwd is met het medium. Waterzooi baseerde zich op niet minder dan 83 werken van Ensors hand en gebruikte als soundtrack deels muziek gecomponeerd door Ensor zelf. ‘Please, Touch the Artwork 2’ is zowel een kunstwerk op zich als een innovatieve, vooruitstrevende manier om andere kunstwerken te beleven.

Dankzij de financiële steun van Vlaanderen, meer specifiek de middelen die werden vrijgemaakt voor de culturele omkadering bij het EU-Voorzitterschap, is ‘Please, Touch The Artwork 2’ volkomen gratis beschikbaar. Gebruikers kunnen de game spelen op smartphone en tablet maar ook op het gameplatform Steam (pc en Mac). Zo kunnen jong en oud in heel Europa tegelijk kennismaken met de oude meester James Ensor en de jonge kunstenaar Thomas Waterzooi.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx