Valve’s Steam Box zou op Linux gebaseerd zijn

thumbnail

Een Valve-engineer zou diverse details bekend hebben gemaakt omtrent hun nieuwe Steam Box platform. Via de Maxconsole lezen we dat de unit in 2013 zal gaan verschijnen. Het systeem zal gebaseerd zijn op Linux, en dus geen Windows. Valve bracht Steam eerder al naar Linux. Valve zal waarschijnlijk op de E3 meer bekend maken omtrent de hardware specificaties. Ook de GDC wordt niet uitgesloten. Ben Krasnow, engineer bij Valve sinds 2011, zou de informatie uit hebben laten lekken.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  3 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  Inderdaad 95. Ze kunnen beter een customized Windows kernel gebruiken. Dan draaien alle Steam games tenminste nog. Ik zie dit nog harder floppen dan bijvoorbeeld de Vita. Niemand zit te wachten op een PC waar je niks aan kan tweaken en die niet met zijn tijd meegaat als er games uitkomen die de hardware overstijgen.

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  Dan wordt dit een dikke failure als geen ander. Ik heb die Linux beta vorige week geprobeerd en er zijn iets van 30 games compatible, maar 9 van de 10 zijn kleine indie games. Wat nog vervelender is, is dat al die games een andere configuratie utility gebruiken en interface hanteren. Die Big Picture mode is daarmee ook gewoon onhandig als je een game wil opstarten op die manier vanaf je luie stoel want oh zoveel moet met muis en toetsenbord worden geconfigureerd. Dit wordt net zo’n grap als de Ouya. Het lijkt op papier cool, maar het wordt het… Lees verder »

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  En dan nog het feit dat het een PC moet worden zonder alle voordelen van de PC (upgrade mogelijkheden bijvoorbeeld). Kansloos zeg ik je!


  Naar boven
  3
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx