Tretton trots op Metal Gear Solid 4 en Folding@Home

thumbnail

In een exclusief interview met de mannen van Gamepro heeft SCEA president en CEO Jack Tretton gepraat over het een en ander rondom de PlayStation 3. Zo geeft de man om te beginnen te kennen dat hij trots is op de huidige exclusiviteit van de game Metal Gear Solid 4, welke voor de PS3 ontwikkeld wordt. Tretton denkt dat MGS4 een van de meest gewilde titels van dit moment is. Devil May Cry 4 en het exclusieve Ninja Gaiden Sigma zijn daarnaast ook 2 games die ongetwijfeld zullen scoren in Japan:

“I think the game that we’re most excited about that we’ve seen from the third-party community is probably Metal Gear Solid, that’s the one people talk about the most. I think recently Ninja Gaiden Sigma is looking pretty cool, and Devil May Cry 4 is looking good, too. The Japanese developers are really producing some great stuff, which is evident by these games.”

Verder gaat Tretton in op het ontbreken van de rumble-functionaliteit in de PlayStation 3 Sixaxis. Hij denkt dat de triloptie in de toekomst zeker in de controller zal gaan komen, maar dat het geen vereisten is. “Mensen zijn gewend aan een trilfunctie en dan is het moeilijk om dit te laten ontbreken in de nieuwe controller.”

Ook over Folding@Home wordt nog gepraat. Tretton geeft aan dat het een mooi iets is en dat het prachtig is dat mensen helpen aan de bestrijding en research die nodig is om ziektes als Alzheimer tegen te gaan. 250.000 mensen hebben zich in nog geen 60 dagen aangemeld en wat nu gedaan wordt gaat zo’n 30 maal sneller op de PS3 dan op een normale PC. “Maar het is meer de feel-good gedachte die je krijgt als je machine toch helpt terwijl hij niet in gebruik is door een speler”, zo zegt Tretton.

 • 0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box