Tiger Woods tekent een exclusieve langetermijndeal met 2K

thumbnail

2K maakt vandaag een hole-in-one met de aankondiging dat het bedrijf instemt met een exclusieve langetermijnsamenwerking met Tiger Woods – één van de meest iconische en gevierde personen in de geschiedenis van het golf. Daarnaast heeft 2K aangekondigd dat er een finale overeenstemming is bereikt in de overname van het private bedrijf HB Studios Multimedia Ltd. – de ontwikkelaars van het kritisch beoordeelde en commercieel succesvolle PGA TOUR 2K21 – en tevens de The Golf Club-franchise. De acquisitie zal, onder voorbehoud van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarde, naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 worden afgerond. Financiële voorwaarde van beide deals zijn niet bekend gemaakt.

Tiger Woods heeft een grote verscheidenheid aan onderscheidingen op zijn naam staan waaronder vijftien grote kampioenschap overwinningen, 82 PGA Tourzeges, elfvoudig PGA TOUR Player of the Year en laagste carrière-scoringsgemiddelde Hij is op dit moment in de strijd voor de meest behaalde overwinningen in de geschiedenis van PGA TOUR. Hij wordt erkent als één van de grootste golfers aller tijden en is gehuldigd tussen de beste atleten uit de sportwereld.

“Ik kijk ernaar uit om terug te keren naar de videogamewereld en met 2K en HB Studios heb ik de juiste partners gevonden om dat te doen,” aldus Tiger Woods in januari. “Ik voel me vereert om deel te nemen in deze kans en kijk ernaar uit om mijn expertise en inzichten te delen wanneer we samen aan de toekomst van golf-videogames bouwen.”

Woods’ samenwerking met 2K bevat rechten om zijn naam en gelijkenis exclusief in de PGA TOUR 2K-franchise te laten verschijnen, evenals iedere andere golfgame die door 2K zal worden uitgebracht tijdens de duur van de samenwerking. Woods zal een actieve rol spelen in de videogamewereld als een Executive Director en consultant voor PGA TOUR 2K. Daarnaast zal 2K ook samenwerken met Woods’ TGR Foundation die het bekroonde STEM-curricula en toegangsprogramma’s voor hogescholen biedt om achtergestelde studenten de tools te bieden die ze nodig hebben om op school en daarbuiten te gedijen.

“In golf bestaat er geen grotere icoon dan Tiger Woods. Net als de rest van de wereld zijn we bedroeft om van zijn recente ongeval te horen en we wensen hem een spoedig en volledig herstel toe,” aldus David Ismailer, President bij 2K. “We hebben ernaar uitgekeken om onze samenwerking met Tiger, wiens legendarische carrière de sport overstijgt, aan te kondigen. We zijn blij dat hij onze PGA TOUR 2K-series vergezeld als Executive Director.”

De in Nova Scotia gesitueerde ontwikkelaar achter PGA TOUR 2K21 – die door USA Today’s “For the Win” wordt beschreven als “ontegenzeggelijk de beste sim-stijl golf game ooit gemaakt” – HB Studios, zal na het sluiten van de overeenkomst Visual Concepts, Firaxis Games, Hangar 13, Cat Daddy Games, Cloud Chamber en 31st Union vergezellen als wholly-owned studio van 2K. De ontwikkelaars Lunenburg studio zal als onderdeel van de acquisitie worden behouden als hoofdkantoor voor het Canadese filiaal – Take-Two Interactive Canada, Inc. – met plannen om het bedrijf te laten groeien.

“Het teams liefde voor en kennis van golf is onmiddellijk duidelijk in onze games. We zijn enthousiast om officieel onderdeel te worden van de 2K-familie en om door te gaan met het ontwikkelen van de PGA TOUR 2K-franchise,” aldus James Seaboyer, President en Studio Head bij HB Studios. “Ons werk met 2K voor PGA TOUR 2K21 heeft onze capaciteiten en ambities naar een hoger niveau getild en we kunnen niet wachten om de wereld te laten zien wat we in de toekomst van plan zijn.”

“Door onze nieuwe samenwerking en de acquisitie van HB Studios hebben we onze toewijding voor de PGA TOUR 2K-franchise opnieuw bevestigd, ons succesvolle onafhankelijk studio model uitgebreid en geïnvesteerd in zowel de juiste personen als resources om ons portfolio aan sportervaringen van het allerbeste niveau te versterken,” aldus Ismailer.

HB Studios’ meest recente release voor 2K – PGA TOUR 2K21 – is tot op de dag van vandaag bijna twee miljoen keer verkocht. PGA TOUR 2K21 biedt een zeer realistische golf simulatie-ervaring waarin officieel gelicentieerde PGA TOUR-professionals, -banen, -uitrusting en -kledingmerken centraal staan. PGA TOUR 2K21 is gemaakt vanuit het geloof dat golf voor iedereen is, of je nu een pro bent of voor het eerst je geluk zoekt.

PGA TOUR 2K21 heeft een PEGI-beoordeling van 3+. Voor meer informatie, bezoek www.PGATOUR2K21.com, like de game op Facebook, volg de game op Twitter en Instagram en gebruik de hashtag #PGATOUR2K21 of abonneer op YouTube.

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Griever
  Lid
  403
  1 maand geleden

  Heeft hij mooi voor elkaar en hersteld ook nog eens enorm snel van zijn ongeluk.


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box