Sony vergelijkt de PS3 met de Xbox 360 en Wii in een reactie op NPD-chart

thumbnail

Sony heeft gereageerd op de NPD-charts en zegt dat de PlayStation 3 momenteel nog enkel aan het opwarmen is. Het concern benadrukt via de VG247 nog maar eens dat de PlayStation 3 volgens hen de meest complete console op de markt is. Een vergelijking met de Xbox 360 Arcade en de Nintendo Wii wordt erbij genomen, waarin men duidelijk maakt dat de PS3 beschikt over interne apparatuur welke ontbreken in de units van de concurrenten, waaronder een Blu-Ray speler. De gratis built-in WiFi-integratie op het moederbord en de gratis online service zijn daarnaast bijkomende voordelen, zo zegt Sony. Gesproken over de NPD-chart zelf wordt er niet.

“Als je de console vergelijkt met features van andere aanbieders, dan is er geen twijfel over het feit dat de PS3 het meest complete entertainment systeem op de markt is op dit moment. Out-of-the-box is het een compleet systeem,” aldus Sony in een statement. “Niet alleen krijgen consumenten een best-in-class Blu-Ray speler met 80 gigabyte opslagruimte (US), built-in WiFi en duizenden innovatieve games voor hardcore gamers en families. De PS3 biedt ook future-proof technologie en gratis toegang tot een rijk en evoluerend netwerk en services.”

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  19 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  Wat een kromme vergelijking. Typisch Sony en zijn fanboy achterban. Ach, de PS3 blijft toch op de laatste plek deze gen.

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  ps3 ruleert gewoon PUNT8) achja wat boeit het ook…8)

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  om eerlijk te zijn vind ik het persoonlijk niet erg om voor online play te betalen. De xbox 360 past bij mij en je kunt er lekker op gamen. Meer heb ik niet nodig van een console.

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  dude ergens daar boven bill gates werkt niet eens meer bij microsoft, en ik snap niet meer dat er nog steeds dit soort onzin steeds en steeds weer naar voren komt, en je kan zeker zien wie hier ps3 gamers zijn die nog steeds zonder dat ze het door hebben zelf aan het bashen zijn. dit soort onderwerpen zijn gewoon nutteloos, lekker belangerijk allemaal, de 1 doet het beter dan de ander, who gives a @#$% ieder heeft zn eigen voorkeur aan een console, en ps wat sony zegt is gedeeltelijk waar maar zeker niet alles.

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  Achja. De Wii is toch wat beter dan die xdoos (Ring of dead) en betalen voor online nog ook! En, er klopt iets niet bij de Wii > Online is onlimited. Je kan zolang online gamen hoe lang je wil. En externe HD kan nog komen voor de Wii. Ik vind het lullig voor de xdoos spelers moeten dokken voor online te spelen voor Wi-Fi verbinding. Ha, toch beter bij de PS3 & Wii. En HDMI bij de Wii is niet erg we hebben nog de HD kabel nog. Dus, ik vind het goed bij de Wii dat het goed… Lees verder »

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  Sony blijft maar proberen hun fouten goed te praten. De strategie van MS is beter en succesvoller. Zelfs de crossplatform games zien er op de xbox beter uit en draaien beter. Live kost weliswaar geld maar werkt stukken beter dan PSN. En wie koopt er nou een GAME-con sole om er films op tekijken:(. Het was een gewaagde gok om zo een complexe console te maken maar hij is wel gefaald. Ik heb beide consoles en speel het meest met de xbox en hoop dat het nog iets wordt met de ps3.

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  @JaHe.. Dat de Xbox 360 voor de PS3 moest uitkomen is idd zo. Helaas heeft dat wel voor haastwerk gezorgd, wat uiteindelijk terug te zien was in de vele RROD’s. Microsoft’s bedoeling van de 360 was echter om ervoor te zorgen dat Microsoft zou inlopen op de voorsprong die Sony had. Dit is in mijn ogen prima gelukt. Een opgefokte PC zou ik het niet willen noemen, als je die vergelijking maakt dan vind ik dat de PS3 daar net zo goed onder valt. Alle consoles hebben immers een CPU, GPU en andere hardware die een PC kenmerken. Dat er… Lees verder »

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  Een beetje kromme vergelijking weer moet ik zeggen. Natuurlijk begrijp ik het wel uit Marketingstandpunt, maar kom op, waarom in je tabel vermelden dat de concurrent geen aansluitmogelijkheid biedt voor de PSP. Lijkt me vanzelfsprekend toch. Het zou me verbazen als je ineens een PSP kan aansluiten op je Wii. Duh. Daarnaast vind ik de vergelijking met de Arcade ook erg krom, als je er vanuit gaat dat de tabel om compleetheid van een console gaat. Waarom maakt Sony hier niet een vergelijking met de Xbox 360 pro?

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  Al vanaf het begin geroepen dat Sony het meest compleet was, precies wat hier wordt weergegeven. Bovendien komen er de laaste tijd ook niet meer zo heel erg veel goeie games op de 360 uit (naar mijn mening). En daar komt nog eens bij dat Microsoft in mijn ogen gewoon destijds een opgefokte PC in je huiskamer neer heeft gezet met als doel de consolemarkt te veroveren (want hij MOEST voor de PS3 uitkomen), terwijl Sony met iets wat toekomst heeft is gekomen (zoals zij overigens altijd al hebben gedaan, technologische ontwikkeling…) Ik heb zelf ook een voorkeur voor PS3… Lees verder »

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  wat maakt het uit de 1 vindt de 360 leuk en de ander de ps3 zelf vindt ik de ps3 leuker :p


  Naar boven
  19
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat? Als Evilgamerz-lid kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan! Met een profiel kun je onder andere je cover-afbeelding en avatar wijzigen, maar ook  XP en Rewards verdienen!
  Holler Box