Sony hindert ontwikkeling Syberia 3 op de PS3

thumbnail

Via een press release heeft de ontwikkelaar Microïds laten weten dat Sony op dit moment een struikelblok vormt bij de ontwikkeling van Syberia 3 voor het platform. De developer zegt dat het spel voor de PC en PS3 in ontwikkeling is en dat het niet gaat om een late 1 april onthulling. De game is dan ook daadwerkelijk gepland, al lijkt een late 1 april grap nog zeker een mogelijkheid.

Volgens de directeur van Microïds, Emmanuel Olivier, wil men veel geld pompen in het project. Maar om het spel exclusief te houden voor de PS3 op de console is de nodige financiering nodig. In Europa heeft de ontwikkelaar al diverse titels uitgebracht op de PS2, waaronder Syberia. Voor de VS werd echter elke aanvraag door Sony afgekeurd. De ontwikkelaar ziet dit dan ook als censuur voor de schrijvers en uitgevers die geloven in hun financiële risicofactoren. Het is dan ook de vraag of Sony het project bij het voltooien van de game alsnog zal afkeuren, waardoor veel geld verloren kan gaan. Ook de royalties die Sony verlangt om het spel te mogen publishen op diens consoles vormen een groot probleem. Sony zou hiermee de ontwikkeling van de game flink hinderen. Het bedrijf heeft al ruim 15 miljoen Euro aan Sony betaald, meer dan de helft van de totale omzet voor PS2-games. Het betalen van royalties kan zorgen voor een eventuele annulering van Syberia voor de PS3.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  14 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  Uhm.. Er zijn meeeeeer dan genoeg mensen die graag weer click-and-point adventure games willen spelen, ze worden simpelweg niet meer gemaakt door game-bedrijven omdat iedereen denkt dat alles in 3D moet.. De populariteit van SCUMMVM en AdventureGameStudio bewijzen maar weer hoe populair toch adventures zijn. Ook ik zou graag syberia 3 op de PS3 hebben, Sony moet gewoon niet zo moeilijk doen, niet iedereen wil die domme FPS games nog spelen of al die andere gelijksoortige sportgames.. Het wordt ook eens tijd dat ze een fatsoenlijk controller uitbrengen om FPS games te kunnen spelen (door de rechterpook te vervangen door… Lees verder »

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  Beetje vreemd verhaal dit :+

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  Kijk hier zo naar uit 😀

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  Miljaar, die laten mijn handjes ferm kriebelen! Wou dat hem al uit was 😀

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  Dit wordt echt een topgame 😀

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  Lekker! En dan nog sporen in de sneeuw voor het realisme! Ik kijk enorm uit naar deze game!!

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  Kan niet wachten 😀 alleen zou ik die typfout in de titel even verbeteren, nu staat er neeuw i.p.v. sneeuw;)

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  Mee eens met Gast hierboven mij . Tip : Minder gamen , meer leren . Je bent toch geen debiel ? On Topic : Ik ken de game niet , p&c op een hedendaagse console laat staan voor de huidige vraag naar games als deze is al te laag idd .

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  87 jou mening die ik en vele met mij niet delen. Ik heb Siberia gespeeld en een point and click adventure is niet echt geschikt voor consoles. Voor dit soort games is weinig animo meer, point and click games, vooral zo een game als Siberia draait op een pc uit 1990 nog perfect. Het is gewoon van het ene plaatje naar het andere met kleine stukjes lopen, en puzzels oplossen. De boel wordt bij elkaar gehouden door tussenfilmpjes. Dat Sony hier niet op zit te wachten is logisch, dit zijn game die niet meer van deze tijd zijn en nog… Lees verder »

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  Breng het dan maar op de Xbox 360. Het is toch een betere console.


  Naar boven
  14
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx