Sociable Soccer 24 nu ook via Steam

thumbnail

In 1994 liet de opkomende FIFA-franchise haar marketingspieren rollen om Sensible World of Soccer, het meest invloedrijke Europese computerspel aller tijden (Stanford University, 2006), van de troon te stoten.

Jo Hare, de Britse ontwerper achter de Sensible Soccer-franchise, is dat nooit vergeten en nu is hij terug met Sociable Soccer 24 om wraak te nemen.

EA Sports FC en soortgelijke franchises proppen hun veel te dure, overhypte simulaties vol loot boxes en andere manieren om je geld af te troggelen waarmee ze kinderen onbedoeld omkneden tot gokkers. Ons spel is het enige arcade-voetbalspel ter wereld dat vol zit met lol voor minder dan de helft van de prijs EN met 13.000 échte FIFPRO-voetballers in licentie die je gratis kunt vrijspelen.” Zegt Hare. “… en iedereen die Sociable Soccer jaren geleden via Steam Early Access hebben gekocht, krijgt het volledige spel gratis.”

Hij ging verder: “We kunnen niet op tegen die zakelijke klootzakken met hun marketingbudget van 200 miljoen dollar, of hun ‘fotorealistische graphics, totdat ze bewegen dan,’ maar als het aankomt op waar voor je geld en spelplezier we vegen absoluut de vloer met hen aan.”

Sociable Soccer 24 spelvideo: https://youtu.be/dHvc6IhbQLc?si=DCgZVYwELMJ07rju

“Ik wil niet opscheppen,” zegt Hare met een guitige blik in zijn ogen, “maar vier van de best verkopende voetbalspellen van de afgelopen 40 jaar staan op mijn naam, dus het is slechts een kwestie van tijd totdat Sociable Soccer weer aan de top staat. Het is al zeer succesvol en levert bakken met geld op, maar dat is niet genoeg voor mij. Wat ik écht wil, meer dan wat dan ook, is nog één keer boven aan de top staan zodat ik van de daken kan schreeuwen dat ik FIFA heb overleefd en wraak heb genomen op EA.”

Sociable Soccer 24 is vanaf 16 november 2023 op Steam verkrijgbaar voor € 29,99 / $ 29,99 / £ 24,99.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx