PS3 firmware verwijdert ‘Other OS’ feature?

thumbnail

Via het Yellowdog forum heeft Owen Stampflee, Linux product manager voor Fistars Corporation gezegd dat het einde van het installeren van een alternatief besturingssysteem op de PlayStation 3 binnenkort verleden tijd zal zijn als de geruchten die hij heeft gehoord juist blijken. Op nieuwe consoles is de feature al niet meer aanwezig maar ook in nieuwe firmware zal de mogelijkheid niet meer aanwezig zijn en een firmware upgrade moet zelfs voor oude platformen de OS-feature wegnemen. Begin deze console generatie was het nog zonder problemen mogelijk om zelf een alternatief besturingssysteem op de PS3 te plaatsen, waaronder Linux en Yellow Dog. Met de dreigende hacks en homebrew software lijkt Sony zoveel mogelijk gaten te willen dichten.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
7 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Anoniem
Gast
Anoniem
5 maanden geleden

Het kan ook niet op de Playstation 3, maar als deze gehackt is natuurlijk wel. Had ook gehoord dat je op de xbox zo Linux kon installeren…

Anoniem
Gast
Anoniem
5 maanden geleden

Ik wist nieteens dat dat op de PS3 kon 😛

Anoniem
Gast
Anoniem
5 maanden geleden

Lijkt me een slimme stap. Als 0,001 pct van de ps3 eigenaren de other os hebben geinstalleerd en er actief mee zijn zal het veel zijn. Daarnaast is de Ps3 ook onder the other os nog niet gehacked maar lijkt het me niet onlogisch dat Sony haar inkomsten, de inkomsten van haar klanten en de ervaring van de consument zeker wil stellen.

Anoniem
Gast
Anoniem
5 maanden geleden

Dat is natuurlijk onzin, omdat dit juridisch in veel landen sony zwaar komt te staan.. OtherOS is een onderdeel van de PS3 (pre-slim) het verwijderen hiervan betekend dat het product niet meer het product is waar men voor betaald heeft, en heeft men dus recht (en mogelijk zelfs recht op schadevergoeding vanwege verlies van data na het laden van de firmware) op teruggave van geld.. Ik geloof in iedergeval echt niet dat deze optie verwijderd zal worden (ik maak er zelf ook gebruik van om bv Emulators te draaien (zoek maar eens op zerogame)).

Anoniem
Gast
Anoniem
5 maanden geleden

Ook leuk… dan gaan ik die firmwire update niet nemen… ik heb 600euro toen der tijd betaald voor dat ding puur om wat je er toen mee kon en onder andere dat other os… dan hou ik me ouwe playstation gewoon en koop ik er tegen die tijd wel een slimline bij..:)

Anoniem
Gast
Anoniem
5 maanden geleden

“dat het einde van het installeren van een alternatief besturingssysteem op de PlayStation 3 binnenkort verleden tijd zal zijn” Die zin ontkent zichzelf 😉

Anoniem
Gast
Anoniem
5 maanden geleden

Zeer slechte zaak, dan blijkt sony toch bang te zijn voor de hack die gemaakt is.


Naar boven
7
0
Klik om direct te reageren op dit artikel.x
()
x