Nintendo’s Splatoon verkoopt 1 miljoen maal

thumbnail

Nintendo heeft de netten binnengehaald, de vangst geteld en een nieuwe mijlpaal geplaatst. Splatoon, de nieuwe, om inktvissen draaiende game voor Nintendo’s Wii U-systeem, is wereldwijd namelijk meer dan 1.000.000 keer verkocht. Dat aantal is gebaseerd op interne cijfers van Nintendo en omvat meer dan 230.000 fysieke en digitale verkochte stuks in Europa, meer dan 368.000 in Japan, meer dan 476.000 in Amerika en nog 20.000 in Australië.

“Sinds de lancering van Splatoon op 29 mei, is het geweldig om zo veel spelers tegen elkaar te zien strijden in online matches”, aldus Nintendo of Europe-directeur Satoru Shibata. “We zijn verheugd dat deze nieuwe Wii U-exclusieve game tot de verbeelding spreekt van zo veel fans in Europa en kijken ernaar uit om dit jaar meer exclusieve titels voor zowel de Wii U als Nintendo 3DS uit te brengen.”

De multiplayer-stand* van Splatoon laat twee teams met elk vier spelers online strijden om een meerderheid van het speelveld een eigen kleur te geven met inkt. Spelers kunnen transformeren in inktvissen en door hun eigen inkt zwemmen om zich sneller te verplaatsen of langs muren naar moeilijk bereikbare plaatsen te gaan.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box