Nieuwskanaal voor de Wii is pas eerste versie

thumbnail

Terwijl Nintendo het nieuwskanaal al enige dagen terug lanceerde kregen wij vandaag een bericht over de toepassing die dus inmiddels te vinden is op de Wii console. Het gaat hier echter pas om de eerste versie, zo vertelt Nintendo in een verschenen press release die wij vandaag kregen:

Als de Wii is aangezet, verschijnen een aantal kanalen in beeld dat samen het Wii-menu vormt. Dit Wii-menu is het vertrekpunt voor elke Wii-bezitter, een toegangspoort naar een breed aanbod aan entertainment. De toegankelijke interface biedt een helder overzicht van de beschikbare mogelijkheden. Door simpelweg naar het beeldscherm te wijzen met de Wii-afstandsbediening kunnen gebruikers het weerbericht bekijken, foto’s bekijken, bewerken en versturen, en zelfs karikaturale poppetjes van zichzelf maken om deze in spellen te gebruiken. Dankzij de Virtual Console van de Wii is het ook mogelijk om klassieke spellen te downloaden die telkens een nieuw kanaal innemen op het scherm.

De nieuwste toevoeging aan het Wii-menu is het Nieuwskanaal, dat op 26 januari 2007 werd gelanceerd. Dit kanaal, dat gratis is voor Wii-bezitters, geeft met een druk op de knop toegang tot het laatste nieuws. De eenvoudige interface van het nieuwskanaal biedt gebruikers directe toegang tot het locale nieuws, terwijl ze de wereldbol ook op het scherm kunnen laten draaien om nieuws van over de hele wereld te lezen. Omdat de Wii altijd “aan” staat vanwege de WiiConnect24TM-functie, kan het nieuws elk uur worden bijgewerkt. Het was nog nooit zo gemakkelijk om het laatste nieuws op de voet te volgen.

Kies je eigen nieuws

Gebruikers hoeven zich geen weg te worstelen door nieuws dat ze niet interesseert, ze kunnen direct het nieuws kiezen van hun interessevlak. Het nieuwskanaal van de Wii laat gebruikers bijvoorbeeld kiezen voor nationaal, regionaal of internationaal nieuws, terwijl ze ook kunnen kiezen voor rubrieken als Sport, Economie, of Kunst & Entertainment.

Download de eerste versie

De eerste versie van het nieuwskanaal kan vanaf 26 januari 2007 gratis worden gedownload. Het nieuws wordt verzorgd door Associated Press. Later dit jaar wordt een tweede versie van het nieuwskanaal gelanceerd in Europa met hierin onder andere meer nadruk op nieuws uit Europa.

Update je Wii voor toegang tot het nieuwskanaal. Het nieuwskanaal is een gratis dienst die beschikbaar is voor elke Wii-bezitter. Er is wel een snelle internetverbinding nodig om van deze dienst gebruik te kunnen maken. Om deze dienst te ontvangen, moeten gebruikers hun Wii aansluiten op het internet volgens de aanwijzingen in de handleiding. Vervolgens moet bij de Wii-instellingen worden gekozen voor “Systeemsoftware bijwerken”. Als het downloaden is voltooid, kan het nieuwskanaal worden gekozen in het Wii-menu (dit verschijnt als de Wii wordt aangezet). Om telkens het actuele nieuws aan te kunnen bieden, is het van belang dat de Wii aangesloten blijft op internet.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Naar boven
0
Klik om direct te reageren op dit artikel.x
()
x