Nieuwe Xbox 360 gebruikt befaamde, oudere chipset

thumbnail

Het was het paradepaardje van de E3 van Microsoft, de nieuwe Xbox 360 Slimline versie. De console heeft wat weg van het aloude Alienware computerkast design en oogt modern en strak. De glanzende verschijning kent echter ook nadelen, zo meldt een modder via de Maxconsole.

De nieuwe Xbox 360 bezit namelijk de aloude X clamp chipset, welke ook in de oudere Xbox 360 modellen aanwezig was. De X clamp wordt vaak geassocieerd met de vele RRoD (Red Ring of Death) problemen die in het begin van deze generatie voor kwamen bij de Xbox 360. Daarnaast zijn er ook andere nadelen. Zo kunnen faceplates niet meer gebruikt worden om zo het front-design van de console te veranderen, en zie je sneller vlekken op de unit dan voorheen. Het oude, matte design van de huidige 360 console heeft daar geen last van, al kun je natuurlijk het poetsdoekje ten alle tijden gereed houden. Tevens bevat de nieuwe Xbox 360 een RRoD-indicator, waarmee de befaamde 3 lichten des doods verleden tijd worden.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  5 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 jaar geleden

  Maakt niet uit als het een oude of nieuwe chipset is. Een RROD kwam vaak niet door kapotte onderdelen zoals de chipset, maar in 90% van de gevallen door loslatende soldeersels. heb mn xbox meerdere keren laten fixen en was altijd de soldeersels en dat zij die gast ook die xboxen repareerde ook, dat het eigenlijk altijd loslatende soldeersels waren. Dus ligt niet aan de chipset, maar aan klote soldeersels, als dat goed is en de koeling beter wat het nu vast is, dan komt het wel goed. En hij is echt stil nu, dvd drive is nu bijna geluidloos… Lees verder »

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 jaar geleden

  ik denk overnaa om deze te halen maar alleen als deze in wit kleur krijgt, zwart is en blijft lelijk, een puure stofvanger

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 jaar geleden

  ik koop deze zowiezo wat er ook wordt gezecht

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 jaar geleden

  bevat het —G—een….

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 jaar geleden

  Kortom, ik hou het bij mijn huidige 360:)


  Naar boven
  5
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box