Naughty Dog: Uncharted engine wordt alleen maar beter

thumbnail

Via de website van Videogamer vinden we een interessant interview betreffende de game Uncharted: Drake’s Fortune en de toekomst daarvan. De co-president van Naughty Dog zegt namelijk dat men met de PlayStation 2 nog vrij gelimiteerd te werk moest gaan maar dat met de komst van de PlayStation 3 de weg zo goed als helemaal openligt. Het renderen van de menselijke karakters en het ontwikkelen van schitterende ontwikkelingen was dan ook met deze console mogelijk: “On past generations of hardware, we felt limited by the technology so we designed our games around stylized fantasy worlds. With the PlayStation 3, for the first time, we felt we could convincingly render human characters and real world environments so we decided to go for it,”

De woordvoerder legt verder ook uit dat de ontwikkelaar van de game diverse aspecten van de game helemaal opnieuw heeft herontwikkeld tot deze voor iedereen naar behoren bleken te zijn. De programmeurs hebben daarbij ook ongelofelijk werk verricht wat betreft de animaties binnen de game, welke uitermate realistisch zijn. Naughty Dog denkt verder dat de toekomst van de PS3 alleen nog maar positiever zal uitpakken. Met deze game zien we al waartoe de console in staat is maar er zit ongetwijfeld nog heel wat meer in voor de PS3 ontwikkelingen. Gedurende de generaties zullen ontwikkelingen dan ook veelbelovender worden.

Over de toekomst van de Uncharted engine is Naughty Dog verder positief: “We zullen verder gaan met het ontwikkelen van de engine en deze alleen nog maar meer verbeteren en samen laten werken met de Cell-processor. We zijn in staat om nog meer klaar te krijgen. We zijn momenteel ook al bezig om handelingen over te dragen naar de omliggende SPU’s om nog meer voordelen te kunnen behalen en meer kracht uit de console te trekken”.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx