Muziek en gameplay komen samen in Zelda: Skyward Sword

thumbnail

Nintendo onthult nieuwe details over spannende gebieden, voorwerpen en mogelijkheden van The Legend of Zelda: Skyward Sword. Het epische avontuur dat op 18 november 2011 exclusief voor de Wii wordt gelanceerd. Deze week wordt Eldin Volcano nader bekeken, net als de verbinding die het Harp-voorwerp legt tussen muziek en spel.

Hierbij de nieuwe spelelementen die worden onthuld:

• Eldin Volcano en de Mogma: Na zijn strijd met de Demon Lord Ghirahim in Skyview Temple reist Link naar Eldin Volcano. Hier maakt hij kennis met de Mogma – een nieuw ras van onderaardse wezens die dit gebied ook verkennen. De Mogma helpen Link met belangrijke voorwerpen en geven advies om zijn weg door deze vlammende omgeving te vinden.

• Nieuwe voorwerpen: In het Eldin Volcano-gebied ontvangt Link nieuwe voorwerpen, zoals de Digging Mitts en de Bomb Bag. Met de Bomb Bag kunnen spelers bommen van bombloemen verzamelen, die nodig zijn om puzzels te kraken. De Wii-afstandsbediening Plus laat spelers bommen op verschillende manieren gebruiken. Spelers kunnen bovenhandse bewegingen maken om bommen te gooien, of onderhands zwiepen om de bommen als bowlingballen te rollen, en zelfs met effect. The Digging Mitts zijn een nieuw voorwerp in de Zelda-serie. Met deze handschoenen kunnen spelers op gemarkeerde plaatsen graven om geheime, soms belangrijke voorwerpen te vinden. In het Eldin Volcano-gebied moeten spelers bijvoorbeeld graven om de onderdelen te vinden van de sleutel die nodig is om de deur naar de Earth Temple te openen.

• Earth Temple: In de Earth Temple moet Link balanceren op een grote bal die de speler over lavapoelen laat rollen. Op een steile helling krijgt Link het aan de stok met Scaldera.

• Harp: Net als in vorige Zelda-titels speelt muziek een in het spel geïntegreerde, rol. Spelers kunnen de Wii-afstandsbediening Plus bewegen om Link verschillende melodieën op de harp te laten spelen.
In aanloop naar de lancering van het spel op 18 november onthult Nintendo nog meer details en informatie.

The Legend of Zelda: Skyward Sword komt beschikbaar als Limited Edition-bundel met een exemplaar van het spel, een cd met orkestuitvoeringen van The Legend of Zelda 25th Anniversary Symphony-concerten en een zeldzame gouden Wii-afstandsbediening Plus-controller die is versierd met de ‘Hylian Crest’, oftewel het wapen van Hyrule. Bestel het spel nu al, om teleurstelling te voorkomen.

Meer details en video’s over The Legend of Zelda: Skyward Sword zijn te vinden op www.legendofzeldaskywardsword.nl

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Naar boven
0
Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
()
x