Missile Command Recharged

thumbnail

Space Invaders 2.0

Atari, het was ooit een bedrijf dat de innovator was van de gamesindustrie. Helaas is daar niet zoveel meer van over, maar zo nu en dan komt men nog altijd met een leuke game, of zelfs een klassieker om het nostalgische gevoel weer wat meer naar boven te halen. Zo’n game is bijvoorbeeld Missile Command Recharged. Een (mini) game die nu te koop is. Wij speelden het spel op Steam, en deden een aloude ervaring opnieuw op.

Missile Command Recharged is namelijk een clone op het aloude Space Invaders. Echter werkt het net iets anders. Er vliegen allerlei kanonnen op je af, en je moet deze zoveel mogelijk zien af te weren. Op de baseline, onderin het scherm, heb je allerlei defense gebouwen staan die zich ook weer afweren met kogels. Echter is het zaak om in te schatten waar de kogels heen gaan. Jouw kogels moeten namelijk eerst een luttele periode een weg afleggen voor ze tot ontploffing komen. Door met je muis te klikken op de plek waar een kogel tot ontploffing moet komen, zul je merken dat je dus ook moet inschatten waar een kogel van de tegenstander zich op dat moment bevindt. Je moet dus het pad van je tegenstand zien te bepalen, en net iets ervoor jouw kogels tot ontploffing brengen, om ze succesvol te elimineren. Het concept is erg simpel.


Om je hierbij te helpen zijn er echter enkele leuke elementen in de game. Zo vliegen er zo nu en dan power-ups door het scherm waar je ook op kunt schieten. Deze zorgen ervoor dat je bijvoorbeeld tijdelijk sneller kunt schieten, de kogels doen meer schade qua omtrek of je krijgt tijdelijk een defense-mechanisme dat voor je gebouwen komt te staan. Daarnaast kun je de behaalde score na elke ronde inzetten om 4 elementen te upgraden; Je kunt de omtrek van de ontploffingen van kogels vergroten, je kunt het herbouwen van je defensie laten versnellen, de snelheid waarmee kogels naar hun doelwit gaat kun je verhogen of je kunt de herlaadsnelheid verbeteren. Vooral deze aspecten verhogen de herspeelbaarheid van de game, want qua gameplay valt dit spel na 2 minuten wel te beoordelen. Het constant verbeteren van je score wordt mede mogelijk gemaakt door het upgraden van je abilities. Dat maakt het spel spannend en maakt het zelfs lichtelijk verslavend. Het spel kent verder geen story mode, multiplayer of wat dan ook, het gaat simpelweg om een solo speelmodus, waarin het constant verbeteren van je topscore het hoofdelement vormt. That’s it! Wel kun je online via een leaderboard vergelijken hoe jij het doet ten opzichte van andere spelers. Het spel is met 1 knop van de muis te bedienen en verder heb je geen knop nodig, dus wat dat betreft is het instaplevel van deze game ongeëvenaard!

Is deze game dan wel die paar Euro waard? Op mobile devices kun je het spel sowieso met reclame gratis binnen hengelen, maar op de PC is de game die paar Euro zeker wel waard. Dit is echt zo’n titel die je speelt net voordat je naar school gaat of naar je werk vertrekt, of juist net naar bed wilt gaan. Het spel kost je luttele minuten, maar zorgt er wel voor dat de drive om je score constant te verbeteren constant wordt opgeschroefd. Daarbij moet gezegd worden dat het spel loopt als een zonnetje, en er daarnaast lekker futuristisch uitziet. De constant herhalende soundtrack is soms wel lichtelijk eenzijdig, maar al met al is Missile Command Recharged een leuke klassieker in een nieuw jasje, die mooi in je collectie past als je houdt van het aloude Space Invaders-concept.

Je kunt de game aanschaffen via de Steam Store.


Auteur: Jeroen Janssen | Genre: Actie | Release: 27-05-2020 | Uitgever: Atari | Ontwikkelaar: Nickervision Studios
Graphics: 7.0 | Geluid: 6.0 | Gameplay: 7.0 | Besturing: 9.0 | Replay: 6.0
7.0
+ Simpel en uitdagend
+ Leuk voor tussendoor
+ Prima geprijsd
- Bevat wel heel weinig modi
- Is wel veel van hetzelfde
-

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Naar boven
0
Klik om direct te reageren op dit artikel.x
()
x