Microsoft: We stripten de PlayStation 2 om de Xbox te maken

thumbnail

Het strippen van hardware om te kijken hoe de architectuur in elkaar zit is van alle tijden. Compaq begon ermee toen IBM een personal computer uitbracht, maar ook in de gamesindustrie gebeurt het. Microsoft keek namelijk uitvoerig naar de inhoud van de PlayStation 2 toen ze begonnen met het ontwikkelen van de eerste Xbox. Xbox executive Aaron Greenberg zegt dit via de Purexbox.

Vroeger waren er niet veel bedrijven die echte tear-downs deden dus we pakten een PlayStation 2, we haalden het hele ding uit elkaar en hebben het op een houten plank gelegd. We hebben een gehele review gedaan van elk component, elk stukje hardware, en hebben er een prijskaartje aan gehangen om te zien hoeveel schroeven er aanwezig waren en hoeveel alles kostte.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box