Man klaagt Sony aan om verwijderen Other OS feature

thumbnail

Een Amerikaanse man uit Californië heeft Sony aangeklaagd wegens het verwijderen van de Other OS feature in de nieuwste firmware voor de console. Via de CVG lezen we dat Anthony Ventura zich momenteel aan het voorbereiden is op een eventuele rechtzaak. Volgens de man heeft Sony gelogen met allerlei kostbare functionaliteiten waarvoor ook geadverteerd zou zijn. Inmiddels is de Other OS functionaliteit, in ieder geval verleden tijd geworden met de komst van de nieuwe firmware. Sony gaf onlangs aan mensen niet te zullen verplichten om hun firmware te vernieuwen. Als je dit als gebruiker weigert krijg je echter geen toegang meer tot het PlayStation netwerk. Sony wil hiermee de beveiligingschroef wat verder aandraaien. Sony bood onlangs haar excuses aan voor het verwijderen van de optie. Daar bleef het voorlopig dan ook bij.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
12 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Anoniem
Gast
Anoniem
5 maanden geleden

Ok hij is er dus niet blij mee en misschien heeft Sony gelogen, maar zover ik weet is het niet verboden om te liegen/van gedachten te veranderen.

Anoniem
Gast
Anoniem
5 maanden geleden

Laat ze Ph0n3y maar financieel ruineren, stelletje Paupers!

Anoniem
Gast
Anoniem
5 maanden geleden

Ik vind dit gewoon weer belachelijk!! Dit kan alleen maar in Amerika, kijk naar Toyota is ook aan de lopende band in het nieuws met voor mega claims, maar wel gek dat het alleen auto’s betreft in tadaa: de US en A. Allemaal gekken daar. Ik hoop echt dat Sony deze zaak gaat winnen.

Anoniem
Gast
Anoniem
5 maanden geleden

Hmm. Misschien missen we hier een punt. Als je de optie krijgt om een OS erop te knallen en vervolgens ga je je ps3 gebruiken als als pc wat dan? Kan me wel voorstellen dat je er dan vaak achter gaat zitten en je normale dingen ermee gaat doen. Nu wordt de man verplicht een PC te kopen om alsnog zijn dingen te gaan doen. Overzetten en dergelijke .. Laat hem daar de kennis nou net niet van hebben. Hoop frustratie en van hak op de tak wordt dat afgenomen. Maar goed we wachten af.

Anoniem
Gast
Anoniem
5 maanden geleden

Het probleem is dat je in Amerika een grote schade vergoeding krijgt als je zo’n recht zaak wint, of geld krijgt om de klacht in te trekken. Als je dat hier doet heb je daar geen baat bij.

Anoniem
Gast
Anoniem
5 maanden geleden

Wat je zegt Jeroen:D Mensen moeten niet zo zeuren. Als je zo graag Linux wilt gebruiken, schaf dan een PC aan met linux erop.

Anoniem
Gast
Anoniem
5 maanden geleden

De PS3 is primair een game systeem. Sony heeft nooit gezegd dat het systeem als webserver geinstalleerd moet worden of dat Linux lekker erop draait in combinatie met. Sowieso, als je een PS3 aangeschaft hebt om te laten functioneren als webserver of datasysteem dan ben je sowieso erg dom bezig. Een laptop HDD leent zich alleen al daar niet voor. Laat staan de architectuur van de rest. Dan mag de CPU-kracht wel goed zijn verder. En daarnaast: Waarom heb je PSN nodig als je het ding gebruikt voor andere doeleinden dan gamen?

Anoniem
Gast
Anoniem
5 maanden geleden

Gast, heb je hem dan uit amerika gehaald, want hier was hij gewoon 600 euro op de release dag. Ik vind het een beetje zielig, beetje geldklopperij. Sony mag doen was ze willen, als de rechter inziet dat other os geen reden is voor aanschaf van een ps3 zal het niet lang stand houden.

Anoniem
Gast
Anoniem
5 maanden geleden

Tsja, wat moet je hier nou van zeggen. Aan de ene kant vind ik niet dat Sony het recht heeft rechten van de consument af te pakken. Maar als het de beveiliging ten goede komt, dan geef ik ze daar gelijk in. Als consument kan je gewoon spelen, dus zo heel erg word je ook niet beperkt. Waarschijnlijk staat er wel iets in de kleine letters van de licentie dat ze dit mogen doen. Maar als kleine man kan je het bijna niet winnen met een rechtszaak, aangezien Sony genoeg geld heeft om het zo lang moeilijk te maken, dat… Lees verder »

Anoniem
Gast
Anoniem
5 maanden geleden

Ben benieuwd wat de eis zal zijn…. Een megaclaim zal het niet worden! Restitutie van het aankoopbedrag misschien?


Naar boven
12
0
Klik om direct te reageren op dit artikel.x
()
x