Kickstarter-campagne voor bordspel RuneScape Kingdoms lanceert op 31 mei 2022

thumbnail

Uitgever Steamforged Games laat weten dat het bordspel RuneScape Kingdoms: Shadow of Elvarg op 31 mei 2022 een Kickstarter-campagne lanceert. Ook werd vandaag de doos van het spel voor het eerst onthuld. Deze bevat artwork van Elvarg, een groene draak die is verwikkeld in een vurig gevecht met een dappere ridder. Het bordspel is geïnspireerd op RuneScape, een van de populairste en langstlopende online videogamefranchises ter wereld.

RuneScape Kingdoms: Shadow of Elvarg is een coöperatief bordspel voor één tot vijf spelers en wordt ontworpen en ontwikkeld door Steamforged in samenwerking met Jagex. Het speelt zich af in RuneScape‘s fantasiewereld van Gielinor.

Als speler kun je de koninkrijken Asgarnia en Misthalin van bovenaf verkennen met een spelbord dat is vormgegeven als een fast-travel-map. Je levelt vaardigheden en voltooit quests in verschillende regio’s, en komt oog in oog te staan met iconische bazen die moeilijker worden naarmate je progressie boekt. Net als in de videogames RuneScape en Old School RuneScape staat de speler centraal. Je kunt zelf bepalen welke vaardigheden je wil maximaliseren, welke wapens je wil maken en waar je op verkenning gaat.

Dit is de tiende keer dat Steamforged een bordspel op Kickstarter lanceert en het is de veertiende keer dat de uitgever een videogame tot leven brengt met een fysiek spel. De Kickstarter-campagne duurt in totaal tien dagen. Een eerdere Kickstarter-campagne van Steamforged, Monster Hunter World: The Board Game, bracht in 2021 ruim 3,4 miljoen pond op met 20.000 backers. Bardsung: Legend of the Ancient Forge, een ander bordspel van Steamforged, werd eind 2020 voor het eerst gefinancierd op Kickstarter. Onlangs kwam het bordspel op Polygon’s lijst van beste nieuwe bordspellen nadat het in april van dit jaar in de winkel was verschenen.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  jeroen
  Wist je dat? Als Evilgamerz-lid kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan! Met een profiel kun je onder andere je cover-afbeelding en avatar wijzigen, maar ook  XP en Rewards verdienen!
  Holler Box