John McEnroe voert legendes aan in EA Sports Grand Slam Tennis

thumbnail

Electronic Arts Inc. heeft vandaag bekendgemaakt dat tennislegende John McEnroe een bonte verzameling legendarische tennissterren zal aanvoeren in EA SPORTS Grand Slam® Tennis. Het explosieve karakter van McEnroe (“You cannot be serious!!”) maakt zijn debuut in deze nieuwe tennisfranchise van EA. De game wordt in Vancouver ontwikkeld door EA Canada voor het merk EA SPORTS en wordt eerst uitgebracht voor de Wii. Het spel zal vanaf 18 juni 2009 in Nederland in de winkel liggen.

“Ik vind het fantastisch dat er een tennisgame wordt ontwikkeld voor EA SPORTS. Het geeft duidelijk aan dat de tennissport in opkomst is en dat er een hernieuwde interesse bestaat voor de sport”, zegt McEnroe. “Er is een exclusieve deal met Wimbledon gesloten voor deze game en dat is natuurlijk geweldig; Wimbledon is het ultieme tennistoernooi, niet alleen voor de tennissport maar zeker ook voor mij persoonlijk.”

McEnroe behoort tot de beste tennisspelers ooit en heeft zeven Grand Slams op zijn naam staan, waaronder drie keer Wimbledon. Daarnaast heeft hij 77 singles gewonnen. Eind 1992 stopte hij met het spelen van ATP-toernooien, maar bleef hij nauw betrokken bij de sport. Hij speelde toernooien voor veteranen en voorzag Grand Slams van televisiecommentaar. In 1999 werd McEnroe gehuldigd in The International Tennis Hall of Fame. Hij kreeg een eigen praatprogramma op televisie en schreef de autobiografie “You Cannot Be Serious”, het motto dat zijn explosieve persoonlijkheid onsterfelijk maakte op de tennisbaan.

“De exclusieve samenwerking met een kampioen als John McEnroe maakt duidelijk hoe belangrijk wij het vinden om de tennissport in EA SPORTS Grand Slam Tennis zo authentiek, leuk en intens mogelijk weer te geven”, zegt Dave McCarthy, vice-president van EA SPORTS. “McEnroe is een van de meest herkenbare en kleurrijke sportpersoonlijkheden ooit door zijn succes, charisma en passie voor de sport.”

EA SPORTS Grand Slam Tennis is speciaal ontworpen voor het Wii-platform. Pak je racket en bereid je voor op een intense tennis-ervaring. Het voelt aan alsof je echt tennis speelt in je kamer, met echte forehands en backhands. Het spel is een van de eerste games die je kunt spelen met het Wii MotionPlus-accessoire, waarmee je ballen met meer diepte en nauwkeurigheid over het net kunt slaan.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx