Jason Graves componeert muziek Tomb Raider

thumbnail

SQUARE ENIX en Crystal Dynamics kondigen vandaag aan dat Jason Graves, een prijswinnende componist met een groot aantal credits op het gebied van film, televisie en games op zijn naam, de muziek voor TOMB RAIDER schrijft.

Graves’ betrokkenheid wordt onthuld in de derde aflevering van The Final Hours of Tomb Raider. In The Sound of Survival neemt gastheer Zachary Levi kijkers mee naar het hoofdkantoor van de British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) in London waar hij spreekt met Graves over zijn rol in de reboot van de iconische Tomb Raider franchise. Graves ontving van BAFTA eerder prijzen voor Originele Score en Gebruik van Audio voor Dead Space.

De componist onthult zijn visie op de geluidsbeleving van de game en spreekt over het toevoegen van sfeer, emotie en authenticiteit aan Lara’s verhaal door zijn muziek. Zijn zoektocht naar het perfecte geluid voor de game wordt geilustreerd door zijn samenwerking met beeldhouwer Matt McConnell die een op maat gemaakt en compleet nieuw instrument maakte zodat Graves zijn unieke geluid naar Tomb Raider kon brengen.

 • 0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box