Twitter is aardbeving voor, met 5500 tweets per seconde

Home Forums Algemene discussies Twitter is aardbeving voor, met 5500 tweets per seconde

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #120238
  NealNeal
  Bijdrager
  10

  Twitter is zo snel dat sommigen eerder de tweet zagen dan dat ze de trillingen voelden. De aardbeving gisteravond in de Verenigde Staten was goed voor een recordaantal berichten en tweets bij Facebook en Twitter.

  Een paar minuten na het optreden van de beving was het woord ‘earthquake’ in statusupdates van drie miljoen Facebook-gebruikers te vinden. Bij Twitter waren er binnen een paar minunten meer dan 40.000 tweets die over de aardbeving gingen. Hiermee is volgens Twitter het record van 5500 tweets per seconde over de beving bij de Japanse aardbeving geëvenaard. Dit overtreft ook het aantal tweets per seconde rond de dood van Osama Bin Laden.

  Het nieuws reist zo snel, dat sommigen eerder op Twitter over de aardbeving lazen dan dat ze de trillingen voelden. Volgens Twitter is een tweet meestal binnen een seconde door anderen te lezen. In de staten aan de oostkust van de VS was #earthquake in elk geval een trending topic.

  Ik vond ‘m eigenlijk wel leuk. :mrgreen:

  #554857
  Z@3 Redrum.Z@3 Redrum.
  Bijdrager
  15

  Twitter, tja, tijdelijke hype? Hoop eigenlijk dat Twitter snel vergeten wordt, vind het een vrij onnuttig medium. Maar goed, well een leuk nieuwsfeitje op zich. Maar niet zo leuk als je dan weet dat een aardbeving nog moet gaan komen.

  #554858
  StrummerStrummer
  Bijdrager
  83

  Ikzelf heb wel Twitter, maar tweet zelf eigenlijk nooit wat. Volg wel bepaalde dingen, je krijgt wel alle nieuwtjes mee. Vind Twitter vooral leuk als je ergens een poos moet wachten. Even gauw wat nieuws checken. Het mooie is dat je alleen nieuwtjes krijgt over die dingen die jij mooi vindt.

  #554859
  NarNar
  Bijdrager
  10

  toch niet zo’n tijdelijke hype :P

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Naar boven
jeroen
Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
Holler Box
jeroen
Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
Holler Box