Stalin blies moord op Hitler af

Home Forums Algemene discussies Stalin blies moord op Hitler af

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #119920
  Lisa_Cooper91Lisa_Cooper91
  Bijdrager
  10

  Voor de geïnteresseerden onder ons:

  ‘Stalin blies moord op Hitler af’

  Sovjet-leider Stalin heeft in 1943 en 1944 een moordcomplot tegen Hitler afgeblazen. Dat heeft de Russische generaal en ex-minister Koelikov gezegd op een conferentie voor historici.

  Volgens Koelikov was Stalin bang dat nazi-Duitsland na Hitlers dood een afzonderlijke vrede zou sluiten met het Westen.

  De Sovjets zouden twee keer een gedetailleerd plan hebben gehad om Hitler in zijn bunker te vermoorden. In 1944 zou de potentiële moordenaar het vertrouwen van de nazitop hebben gehad.

  Koelikov zegt dat hij binnenkort meer details bekendmaakt in een boek over de Tweede Wereldoorlog.

  #553548
  The GrimreaperThe Grimreaper
  Bijdrager
  15

  Hmm, kan me er iets bij voorstellen. Het duitse rijk was behoorlijk groot, en stel dat ze rusland ooit hadden veroverd (oke, de russen hadden ook een groot leger) dan zou ik niet graag willen weten wat voor mogelijke gevolgen het zou kunnen hebben.

  En ook vice versa als de russen het duitse rijk zouden overnemen als hitler inderdaad vermoord zou zijn door stalin zijn mannetjes.

  #553549
  Z@3 Redrum.Z@3 Redrum.
  Bijdrager
  15

  Stalin is altijd bang geweest dat Hitler zou samenspannen met de Allies. Dat zou Ruslands’ einde hebben betekend. De Duitsers hadden zelf ook de Sovjets kunnen verslaan (iets betere tactiek en/of hulp van Japan in het Oosten), maar met de Allies erbij was dat nog makkelijker geweest. Toen de Wehrmacht aanviel in Noord-Frankrijk en richting Duinkerken de Allies liet evacueren heeft Hitler 300.000 man laten gaan, simpelweg om de Engelsen te overtuigen om Allies te worden, maar goed, dat zat er niet in voor ze. Ook de Battle of Britain faalde (al hadden ze gewonnen als ze nog even door waren gegaan met aanvallen omdat de Engelsen luchtmacht flink was uitgedund).

  Maar goed, dat is allemaal als, en ik denk dat Stalin er goed aan heeft gedaan, voor de Sovjets dan, om Hitler niet te vermoorden. Of het ook was gelukt is nog maar de vraag, kijk naar die film met Tom Cruise. Zelfs op 1 meter afstand van Hitler is hij nog niet dood te krijgen met ‘n bom. Het was ook beter geweest als ze die aanslag rond 1940-1942 hadden gepleegd dan, want toen werden de Russen juist aangevallen in Stalingrad en in Operatie Barbarossa.

  #553550
  usurperusurper
  Bijdrager
  10

  Inderdaad. Wat zouden de gevolgen voor Rusland geweest zijn als ze hem wel hadden vermoord.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Naar boven
jeroen
Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
Holler Box
jeroen
Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
Holler Box