Nieuwe Command & Conquer moet volledige reboot worden

Home Forums Games discussies Nieuwe Command & Conquer moet volledige reboot worden

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #120140
  EvilgamerzEvilgamerz
  Bijdrager
  10

  De Command & Conquer franchise is er in de afgelopen jaren flink op achteruit gegaan. Met Red Alert 3 en Command & Conquer 3 werden gematigde successen geboekt maar de fans zijn nog verre van tevreden. De studio van Jon Van Caneghem, Victory Games, moet echter weer nieuw leven in de welbekende strategiereeks gaan brengen. Inmiddels is het domein Cncstage.com geregistreerd, welke zou wijzen op de ontwikkeling van een nieuwe Command & Conquer game. De developer zou inmiddels zelfs al bevestigd hebben dat het werkt aan een triple-A C&C game. Details konden echter nog niet bevestigd worden, al is het platform wel al bekend, de PC. EA heeft een nieuwe game nog niet bevestigd.

  #554690
  Z@3 Redrum.Z@3 Redrum.
  Bijdrager
  15

  Ik hoop dat ze terug gaan naar de roots en ‘n game ala C&C Red Alert 2 of Tiberian Sun maken. Die games waren gewoon verslavend.

  #554691
  VinpowerVinpower
  Bijdrager
  15

  Ik dacht dat ze geen C&C rts games meer zouden uitbrengen?

  #554692
  cyclopscyclops
  Bijdrager
  10

  Vinpower wrote:

  Ik dacht dat ze geen C&C rts games meer zouden uitbrengen?

  Deze serie is sterk waarom zou je voor deze serie geen games meer maken. Al hoe wel ze moeten er wel de tijd voor nemen en niet een misbaksel maken als deeltje 4. En zoals Jeroen zegt een remake vaal Red alert 2 zou geweldig zijn :D

  #554693
  Z@3 Redrum.Z@3 Redrum.
  Bijdrager
  15

  @Vin: C&C is voorbij. C&C Red Alert, C&C Tiberian Sun etc. zijn andere franchises in principe.

  #554694
  VinpowerVinpower
  Bijdrager
  15

  @ Z@3 je kan daarin gelijk hebben. Maar ik dacht dat alles stop gezet was betreft C&C franchises.

  Uitgebreider bericht Bron: tweakers

  Quote:


  Electronic Arts werkt waarschijnlijk aan een nieuwe game in de Command & Conquer-franchise. De game zou ontwikkeld worden door de pas opgerichte studio Victory Games en moet het begin zijn van een nieuwe richting in de serie.

  De informatie over de nieuwe game kwam naar buiten via een update van de Command & Conquer-website, die inmiddels weer is teruggetrokken, meldt Rockpapershotgun.com. Kortstondig was op de website een interview te lezen met Jon Van Caneghem van de nieuwe ontwikkelstudio Victory Games. Uit het interview kwam naar voren dat de studio in het leven is geroepen om aan strategygames te werken voor Electronic Arts. Victory Games wordt groots opgezet met studio’s in Los Angeles, Texas en Shanghai.

  Uit het interview bleek ook dat een van de games waaraan Victory Games werkt een nieuwe editie in de Command & Conquer-franchise is. Volgens Van Caneghem richt de studio zich niet op een enkele game, maar wil Victory Games eerst het technische platform achter de game vernieuwen, zodat er een stabiele basis is om nieuwe spellen op te ontwikkelen. In het interview wordt niets gezegd over eventuele consoleversies, maar de pc wordt wel expliciet genoemd. Ook viel op de site te lezen dat de nieuwe game een combinatie moet worden van ‘klassieke rts-gameplay, gedurfde nieuwe technologie en innovatieve concepten’.

  De game is mogelijk al een tijd in productie; eind 2009 lekte een interne memo van EA uit waarin stond dat Van Caneghem voortaan de C&C-franchise zou gaan leiden. Ook werd daarin vermeld dat hij verantwoordelijk is voor het vinden van een ‘nieuw digitaal model’ voor de serie. Uit het interview bleek verder dat later in het jaar een officiële aankondiging met meer details is te verwachten.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Naar boven
jeroen
Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
Holler Box
jeroen
Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
Holler Box