Lego Mindstorms NXT 2.0

Home Forums Algemene discussies Lego Mindstorms NXT 2.0

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • #120020
  BrandtsBrandts
  Bijdrager
  10

  Ik ben de laatste tijd bezig geweest met Lego Mindstorms NXT 2.0 en vroeg me af of hier meerdere forumleden zich bezig houden met Mindstorms.

  Voor degene die geen idee heeft wat Mindstorms is zal ik het kort proberen uit te leggen. Ik noem Mindstorms altijd Lego voor volwassenen. Het is een pakket waar 3 servomotertjes, een lichtsensor, een ultrasone sensor en 2 druksensoren in zitten die aangesloten kunnen worden op een klein computertje waar je zelf software voor kunt schrijven. Het is de bedoeling dat je met deze componenten en wat lego blokken (van lego techniek o.i.d.) zelf een robot bouwt. Je kunt hierbij aan de gekste dingen denken zoals een zelf parkerende auto, een geldteller of een rubiks cube oplosser.

  Mijn eerste zelf bedachte creatie is een auto die je kunt besturen met een WiiMote. Door de WiiMote horizontaal vast te pakken kun je de auto besturen zoals een kart uit het spel Mario Kart Wii. Voor een filmpje van deze creatie kun je kijken op http://www.youtube.com/watch?v=KMXf5V4lrtQ.

  Ik ben benieuwd of er hier meerdere mensen zijn die zich hier mee bezighouden. Reacties op de creaties zijn natuurlijk ook welkom ;)

  #554301
  usurperusurper
  Bijdrager
  10

  Nee, geen mindstorms voor mij. Ik “help” wel graag mijn kinderen met gewone lego.

  #554302
  Z@3 Redrum.Z@3 Redrum.
  Bijdrager
  15

  LEGO heb ik me wel vroeger veel mee bezig gehouden, maar met Mindstorms helaas niet. LEGO was vroeger echt de shit voor mij, heb nog steeds dozen met steentjes thuis liggen.

  #554303
  YorickYorick
  Bijdrager
  10

  Voor mijn eindwerk (geïntegreerde proef) heb ik mindstorm motors gebruikt. Het is een robotje dat dmv. een webpagina kan bestuurd worden via internet. Er is een webcam op aangebracht ook zodat je op de website beeld hebt terwijl je de robot bestuurd, en als je achteruit rijd was er een sonar die ervoor zorgde dat de robot op tijd stopte ipv ergens tegen te rijden. De mindstorm motoren waren wel het enige van lego wat we gebruikten. De webcam en sonar waren van andere fabrikanten, maar in ons programma hebben we het toch voor elkaar gekregen om deze met elkaar te laten communiceren. Hieronder het youtube filmpje van de mogelijkheden:

  http://www.youtube.com/watch?v=ykBp0roCgs8

  als je er nog iets over moet weten vraag maar :P

  #554304
  BrandtsBrandts
  Bijdrager
  10

  Mooi project! Hadden jullie geen beschikking over een NXT-brick en een ultrasone afstandsmeter van Mindstorms? Dat had jullie volgens mij een hoop werk bespaard. Waarmee hebben jullie je robot geprogrammeerd?

  #554305
  YorickYorick
  Bijdrager
  10

  Brandts wrote:

  Mooi project! Hadden jullie geen beschikking over een NXT-brick en een ultrasone afstandsmeter van Mindstorms? Dat had jullie volgens mij een hoop werk bespaard. Waarmee hebben jullie je robot geprogrammeerd?


  dat zouden we gedaan kunnen hebben, maar we wouden totale vrijheid zowel qua programmeren als schakelingen: we moeten immers onze microcontroller op het internet met het internet kunnen verbinden. Wat we nu gedaan hebben is met een printje met een RJ-45 connector een verbinding gemaakt met een router, die een draadloos signaal uitzende naar een andere router (die het verkeer doorstuurde naar het internet via draad dan).

  is geprogrammeerd in bascom avr.

  #554306
  BrandtsBrandts
  Bijdrager
  10

  Knap gedaan hoor. Zonder dat er dus een extra pc nodig is kan jullie robot bediend worden via iedere willekeurig pc met internet?

  Mijn mindstorms auto wordt aangestuurd via bluetooth maar daarvoor moet dus altijd een laptop aanstaan in de buurt van de auto om het bluetooth signaal door te sturen (en in dit geval het signaal van de Wiimote op te vangen). Met LabVIEW zou ik er wel makkelijk een webinterface kunnen inbouwen zodat je de auto via internet kunt bedienen maar ik heb altijd de laptop nodig om het bluetooth signaal naar de auto te sturen :(

  Het programma Bascom ken ik niet maar ik zie dat het in de “electronicawereld” regelmatig gebruikt wordt. Ik ben een natuurkundige dus ik hou het lekker bij LabVIEW :P

  #554307
  YorickYorick
  Bijdrager
  10

  die kan inderdaad willekeurig bedient worden door elke pc op het internet, zolang het signaal van de router op het karretje maar niet buiten het bereik van de andere router valt, wat in open lucht een dikke 100m is. Bascom is eigenlijk niet zo moeilijk om te leren, het is echt in een basic taal dat je werkt, maar ben met labview ook wel een beetje bekend :P

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Naar boven
jeroen
Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
Holler Box
jeroen
Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
Holler Box