Internetradiostation

Home Forums Algemene discussies Internetradiostation

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #571138
  YipbtyaYipbtya
  Deelnemer
  22

  Internetradio (ook bekend als webradio, webmuziek, webradio, internetradio, online radio, live radio en webradio) is een op internet gebaseerde audiocommunicatie die via internet wordt uitgezonden.https://radioonlineluisteren.nl/ wordt vaak gebruikt om informatie uit te zenden en te delen via een spraakmedium. De technologie van deze service is geëvolueerd sinds de begindagen van internet, toen het begon als een eenvoudige stroom audio. Tegenwoordig biedt het een breed scala aan diensten aan zijn klanten. Internetradio kan in twee hoofdcategorieën worden ingedeeld: streamen en downloaden.

  Streaming internetradio is het oudste en meest populaire type internetradio. Het is ook het moeilijkste type internetradio om in te stellen, te gebruiken en te onderhouden. Wanneer er naar internetradiostreams wordt geluisterd, worden deze gestreamd vanaf een webserver op de computer/server waar internetradiostations hun shows hosten. Hoewel streaming media dezelfde hoeveelheid gegevens uitzenden als een regulier radioprogramma, zijn er beperkingen aan de snelheid van levering. Als gevolg hiervan kunnen sommige streamingmedia bufferproblemen ondervinden, terwijl in andere gevallen de hele streamingsessie kan worden afgebroken, simpelweg omdat een van de internetradiostations op de server is gesloten.

  Gedownloade internetradio is een nieuwere versie. In tegenstelling tot een streamingstation waar het luisteren altijd aan staat, heeft een gedownload station een bepaalde tijd nodig waarin luisteraars hun favoriete nummers kunnen kiezen en ervan kunnen genieten zonder dat ze even hoeven te wachten. Er wordt een ander nummer afgespeeld. Zoals bij elke andere vorm van radio, hebben luisteraars de mogelijkheid om te kiezen uit voorgeprogrammeerde afspeellijsten. Ze hoeven zich geen zorgen te maken dat ze elke keer dat ze naar de radio luisteren, met dezelfde afspeellijst vastzitten. Zolang luisteraars een afspeellijst kiezen en een timer instellen, kunnen ze genieten van hun favoriete nummers wanneer ze maar willen.

  Internetradio kan worden gestreamd via mp3 of een ander type downloadprogramma. Sommige internetradiostations bieden via hun websites downloadbare radioprogramma’s aan. Deze programma’s kunnen worden geladen op mobiele telefoons, draagbare muziekspelers zoals iPods en dergelijke. Deze radio’s zijn gemakkelijk te zenden en te ontvangen omdat de transmissie geen directe verbinding met internet vereist. In plaats daarvan fungeren deze radio’s als webgebaseerde audiotoepassingen die gemakkelijk via het netwerk kunnen worden gehoord.

  De programmering van internetradiostations kan in twee hoofdcategorieën worden ingedeeld: reguliere stations en roepletters. Een typisch radiostation zendt zijn programma uit met vooraf bepaalde roepletters. Deze nummers worden meestal samengesteld door een stationsmanager die beslist welke nummers op hun station worden weergegeven en welke op zijn of haar uitnodigingen worden vermeld.

  Een online radiostation daarentegen maakt gebruik van internettechnologie waarmee de roepletters van het station volledig kunnen worden aangepast. Dit betekent dat elke luisteraar een gepersonaliseerde zenderlijst kan maken door zijn oproeptekens in te voeren. Deze gepersonaliseerde zenderlijsten worden vervolgens via een internetverbinding naar de luisteraars verzonden. Dit proces wordt vaak “streaming art” genoemd. Streaming internetradiostations kunnen internetgebruikers zowel traditionele muziek als virtueel gestreamde online muziek bieden zonder enige kosten.

  #572139
  RobertsingRobertsing
  Deelnemer
  26

  Accutane (Isotretinoin) est une médication célèbre pour ceux qui souffrent de l’acné lourde. Acheter Accutane Générique isotrétinoïne ligne sans prescription dans France bas prix.

  Visit Us : https://www.rxfrance.net/accutane.html

  #573301
  jakeanthonyjakeanthony
  Deelnemer
  16

  Thank you for your sharing,That’s pretty cool.
  https://www.newhotcontent.com

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

Naar boven