GTA dev: De game was bijna geannuleerd

Home Forums Games discussies GTA dev: De game was bijna geannuleerd

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #120126
  EvilgamerzEvilgamerz
  Bijdrager
  10

  Grand Theft Auto is één van de grootste game franchises ooit geworden, maar voor hetzelfde geld had niemand tot dusver ooit gehoord van GTA. Dat heeft Gary Penn gezegd via de http://www.computerandvideogames.com/286441/news/gta-was-almost-canned-dev/”target=”_blank”>Computerandvideogames. De man was werkzaam bij DMA Design, de ontwikkelaar van de allereerste Grand Theft Auto game. Volgens de developer waren er heel wat problemen tijdens de productie van de game.

  “De ontwikkeling leek niet vooruit te branden, het ging eigenlijk nooit echt ergens naar toe. Het spel was bijna geannuleerd. De uitgever, BMG Interactive, wilde het spel annuleren toen ze zagen dat het nergens naar toe ging met de game. Er waren 2 kritieke punten bij de ontwikkeling. Zo crashte het spel constant. De stabiliteit was een drama. Dus als je eindelijk iets in de game had gestopt, dan kon je het moeilijk testen. Daarnaast was het besturen van de bolide een probleem. Op een dag was het een bug die de game gered heeft. De politie knalde plots tegen je aan omdat de routeplanner niet goed werkte. De politie leek wel psycho, ze probeerden je gewoon van de weg af te rammen. Dat was geweldig en dat hielden we dan ook in de game.”

  GTA lanceerde uiteindelijk zeer succesvol en was vanaf de launch een grootse topper. Het spel werd later opgevolgd door onder andere GTA London, GTA 2, GTA III, GTA Vice City, GTA San Andreas en GTA IV.

  http://www.evilgamerz.com/screens/nieuws/images/eg/gta1.jpg” alt=”” style=”border:none;” />

  #554666
  Z@3 Redrum.Z@3 Redrum.
  Bijdrager
  15

  GTA 1 is en blijft toch wel de beste in de franchise, simpelweg door het simpele concept. GTA 2 was episch om op LAN-parties te spelen. Ik heb destijds nog een Voodoo3 kaart gekocht om die game te kunnen draaien.

  #554667
  cyclopscyclops
  Bijdrager
  10

  Klopt inderdaad Jeroen, kan me de games nog goed herinneren, op zoek gaan naar de tanks en gewoon rond rijden. Heb LAN pas veel later gedaan in de tijd van GTA III zelfs toen was deel 1 en 2 nog vermakelijk.

  #554668
  VinpowerVinpower
  Bijdrager
  15

  Ik denk dat GTA3 toch het beste deel was. Die ook de game business deed schudden op z’n vesten. Ik kan iig al niet wachten tot een nieuw deel!

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Naar boven
jeroen
Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
Holler Box
jeroen
Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
Holler Box