Facebook integratie op de PS3 ook nuttig voor developers

Home Forums Games discussies Facebook integratie op de PS3 ook nuttig voor developers

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #120037
  EvilgamerzEvilgamerz
  Bijdrager
  10

  Met een steeds sterker wordend medium dat Facebook heet lijkt het gebruik van de API van de website steeds belangrijker te worden. Niet alleen op de PC maar ook op de consoles. Sony heeft middels met firmware 3.50 de weg vrij gemaakt voor Facebook ondersteuning op de PS3. De http://blogs.forbes.com/oliverchiang/2010/10/05/facebook-and-playstation-take-their-friendship-to-the-next-level/”target=”_blank”>Forbes laat dan ook weten dat de stappen voor het gebruik van Facebook steeds verder zullen gaan.

  Firmware update 3.50 maakt het mogelijk om berichten te posten op je Facebook profiel en om je account te bekijken maar de API waarvan het medium gebruik maakt zal ook bruikbaar zijn voor game ontwikkelaars. Dat laat Eric Lempel van Sony Computer Entertainment weten. Ontwikkelaars kunnen zelfs games produceren welke kunnen verbinden met Facebook. Op dit moment gebeurt een dergelijke samenwerking ook al met Twitter, daar waar bijvoorbeeld game updates bij Uncharted 2 naar Twitter verstuurd kunnen worden. Met Facebook kunnen echter foto’s vanuit het internet direct in games geïntegreerd worden. Vrienden, familienamen en interesses kunnen daarnaast een rol van betekenis spelen voor non-player characters in bijvoorbeeld een Role Playing Game. Sony verwacht dan ook dat diverse nieuwe games gebruik zullen maken van de Facebook-ondersteuning van de PS3. Wie weet is het straks dan ook een vriend of familielid die gezocht wordt in de game Red Dead Redemption. Time to kill…

  #554348
  Z@3 Redrum.Z@3 Redrum.
  Bijdrager
  15

  Lijkt me vet als je vriend Wanted staat op de posters in RDR bijvoorbeeld. Kun je vette dingen mee doen.

  #554349
  BrandtsBrandts
  Bijdrager
  10

  Assassin’s Creed heeft een game op facebook gelanceerd: Project Legacy. Door het spelen van de game op facebook speel je dingen vrij in de game AC: Brotherhood. Dit soort dingen mogen ze voor mij vaker inplementeren :)

  Dat een game foto’s kan ophalen via facebook vind ik ook wel leuk. Stel je voor dat je in een stad rondloopt en opeens een billboard ziet hangen met een foto van jezelf 8)

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Naar boven
jeroen
Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
Holler Box
jeroen
Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
Holler Box