Home Forums Algemene discussies brein

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Auteur
    Berichten
  • #113237
    BarthezZBarthezZ
    Deelnemer
    15

    is zoveel nieuws over brein, maak er maar 1 topic van..

    Brein wil onderzoek naar warez op studentennetwerken

    Naar aanleiding van de invallen van de FIOD-ECD in april, op een twintigtal locaties, waaronder studentenhuizen, heeft de krant De Telegraaf contact opgenomen met Stichting Brein om een standpunt te vragen in verband met illegale bestandsuitwisseling op de snelle netwerken van universiteiten. Volgens de krant stelde Stichting Brein zich vragen bij de aanzienlijke bandbreedte die veel studenten ter beschikking hebben. “Een verbinding met een bandbreedte die tientallen malen hoger ligt dan die van een doorsee breedbandverbinding is voor wetenschappelijke doeleinden totaal overbodig”, zo zou Bas Vissers, coördinator piraterijbestrijding bij Brein, beweerd hebben. Hij zou zelfs een ‘fikse beperking van de internetmogelijkheden van studenten’ bepleiten, om zo de softwarepiraterij tegen te gaan en te vermijden dat studenten in de greep raken van ‘criminele organisaties die grof geld verdienen aan de verspreiding van illegaal gekopieerde software, muziek en computergames’.

    We vroegen dezelfde Bas Vissers van Stichting Brein om een reactie op deze uitspraken. “De stelling die De Telegraaf heeft gepubliceerd, is ongenuanceerd. Ik heb nooit beweerd dat de bandbreedte van de snelle studentenverbindingen gelimiteerd moet worden”, zo stelt hij. “We plaatsen alleen maar vraagtekens bij het gebruik van de enorme bandbreedte waarover veel studenten beschikken.” Vissers ziet meer heil in een onderzoek naar illegale software op de netwerken: “Niet zelden ontdekken we dat er op grote schaal warez worden uitgewisseld op studentennetwerken, vaak via aangesloten ftp-servers. Een onderzoek naar deze praktijken vinden we dan ook gerechtvaardigd, een universiteit is tenslotte een overheidsinstelling.” “Overigens willen we binnenkort rond de tafel gaan zitten met de grote universiteiten om dit probleem te bespreken. Het is belangrijk dat er maatregelen worden genomen.”

    In een reactie op de bezwaren tegen het aanspreken van gebruikers van peer-to-peer- netwerken die illegale bestenden uitwisselen, waarover we eerder vandaag berichtten, veegt Bas Vissers net als Brein-directeur Tim Kuik de aangevoerde argumenten van tafel. “We houden helemaal geen persoonsgegevens bij. We spreken de gebruikers enkel aan om hen erop te wijzen dat ze met illegale praktijken bezig zijn, net zoals een voorbijganger een afkeurend gebaar kan maken naar een automobilist die door rood rijdt terwijl er net een vrouw met een kind over wil steken.” Ook het feit dat de gebruikersvoorwaarden van Kazaa aangeven dat de gebruiker geen verkeer van andere gebruikers mag monitoren, is volgens Vissers geen argument: “In dezelfde voorwaarden staat dat de software niet mag worden aangewend om strafbare feiten te plegen. Maar daar hoor je Kazaa niet over.” Stichting Brein is nog niet benaderd door bedrijven als Sharman Networks, ontwikkelaar van Kazaa.

    Vissers beseft wel dat Stichting Brein zich niet bepaald populair maakt bij de gemiddelde internetgebruiker met de vele antipiraterijacties. Na bijna elke actie die in het nieuws komt, volgt er een stroom van reacties. Soms is het erger. Zo werd men overspoeld met protestfaxen nadat Emule.nl, een site die in het verleden met onder meer Stichting Brein te maken heeft gehad, daartoe opgeroepen had. Daarnaast hebben de webservers van de organisatie vaak te maken met zogenaamde DDoS-aanvallen, de ene keer al erger dan de andere. “Maar dat weerhoudt er ons niet van om auteursrechten te verdedigen”, zo zegt Vissers. “Ze kunnen dan wel ons communicatiemogelijkheden of website verlammen, we blijven nog steeds actief en blijven doorgaan met het beschermen van auteursrechten.” Hoewel dergelijke grote DDoS-aanvallen vaak ontstaan uit een miniem topic op een forum, probeert men indien mogelijk de verantwoordelijken op te sporen en te vervolgen.

    [img]http://www.tweakers.net/ext/i.dsp/1093545871.jpg[/img]

    Quote:


    Daarnaast hebben de webservers van de organisatie vaak te maken met zogenaamde DDoS-aanvallen, de ene keer al erger dan de andere. “Maar dat weerhoudt er ons niet van om auteursrechten te verdedigen”, zo zegt Vissers.


    😈 😈 go hackers go hackers 😈 😈

    nouja, ze WETEN gewoon dat studenten warez. enz. op hun pc hebben…

    maar als je ff nadenkt WEET je zelf tog ook wel dat je er bijna nix aan kan doen…

    wedduh heeel evilgamerz heeft wel is een liedje gedownload… (of een cd gekopieerd)

    duz. wat wil brein gaan doen?

    lompe lompe mensen

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

Naar boven