1000 Cores in één CPU maken de toekomst

Home Forums Games discussies 1000 Cores in één CPU maken de toekomst

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #120103
  EvilgamerzEvilgamerz
  Bijdrager
  10

  Onderzoekers hebben een ultra-snelle computer chip weten te ontwikkelen welke zo’n 20 maal sneller is dan huidige desktop computers. Dat kunnen we vandaag lezen via de website van http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1342100/Scientists-unveil-1-000-core-chip-make-desktop-machines-20-times-faster.html#ixzz19QIFwJ4k”target=”_blank”>Dailymail. Daar waar moderne processoren beschikken over maximaal zo’n 16 cores, daar zou de centrale processor unit van de onderzoekers bestaan uit 1000 cores op slechts één enkele chip. Daarmee lijkt een nieuw tijdperk te openen voor computerhardware.

  Naast de hogere snelheid en de meerdere cores is de moderne machine ook groener dan huidige CPU’s. De 1000 mini-circuits binnen de FPGA-chip, zoals deze wordt genoemd, laat alle cores individueel instructies verwerken. De chip maakte het in tests mogelijk om maarliefst 5 gigabytes aan data per seconde te verwerken, waarmee deze zo’n 20 maal sneller is dan huidige processoren. De technologie lijkt uiteraard niet alleen aantrekkelijk voor desktop PC’s, maar ook voor laptops, of zelfs consoles.

  http://www.evilgamerz.com/screens/nieuws/images/eg/article-1342100-0C97AE3D000005DC-638_224x274.jpg” alt=”” style=”border:none;” />

  #554605
  StrummerStrummer
  Bijdrager
  83

  Hebben we voorlopig toch niet veel aan, quad cores worden nog niet eens volop ondersteund!

  #554606
  BrandtsBrandts
  Bijdrager
  10

  Daar vergis je je in. In wetenschappelijke onderzoeken worden er genoeg simulaties gedaan op pc’s met 16 cores en zelfs dan duurt het uitrekenen van 1 simulatie nog uren. Voor dit soort toepassingen zou een chip als deze zeer welkom zijn, ongeacht de prijs van de chip, puur omdat er meer simulaties in dezelfde tijd kunnen worden uitgevoerd en klanten sneller geholpen kunnen worden.

  Het zal inderdaad wel nog even duren voordat dit soort chips beschikbaar zijn voor de commerciële markt maar daar worden ze (nu) niet voor ontwikkeld.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Naar boven
jeroen
Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
Holler Box
jeroen
Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
Holler Box