Heroes Dutch Comic Con onthult comic artist line-up

thumbnail

Een comic con is niet compleet zonder getalenteerde comic artists. Iedere editie van Heroes Dutch Comic Con wordt dan ook uitgepakt met ’s werelds beste artiesten, die hun penseel op de pagina hebben gezet van de meest iconische stripboeken. Voor de aankomende zomereditie op 21, 22 en 23 juni trekken er opnieuw getalenteerde artiesten richting de Jaarbeurs Utrecht om artwork te signeren, commissies aan te nemen en panels te hosten.

Nog nooit waren er zoveel comic artists aanwezig tijdens Heroes Dutch Comic Con. Maar liefst tien van de grootste namen binnen de industrie, waaronder de editor-in-chief bij DC Comics, komen naar Utrecht voor de grootste comic con van het land!

 • Peter Milligan (“The Human Target”)
 • Raül Fernandez (“Profane”)
 • Khary Randolph (“Ben Reilly: The Scarlet Spider”)
 • Joanne Starer (“Fire and Ice: Welcome to Smallville”)
 • Cian Tormey (“Son of Superman”)
 • Yancey Labat (“DC SuperHero Girls”)
 • Alex Sinclair (“Batman”)
 • Steve Pugh (“The Flintstones”)
 • Andrew Wildman (“Transformers”)
 • Marie Javins (editor-in-chief DC Comics)

De artiesten draaien al jaren mee in de comic industrie en werken voor de grootste uitgevers ter wereld, zoals DC Comics en Marvel Comics. Fans kunnen hun favoriete artworks laten signeren of zelfs een commissie aanvragen voor een uniek eigen kunstwerk. Daarnaast wordt er voor het eerst een once in a lifetime ervaring aangeboden voor de grootste stripboekenfans. Tijdens een boottocht door de Utrechtse grachten, krijgt een handjevol fans de kans om onder het genot van een hapje en een drankje al hun vragen te stellen aan alle tien aanwezige artiesten. De ticketverkoop voor de experience gaat van start op zondag 14 april via de website van Heroes Dutch Comic Con.

Word de beste striptekenaar

Voor iedereen die zelf een carrière ambieert als striptekenaar is er de mogelijkheid om hun portfolio te laten beoordelen door Marie Javins, die als editor-in-chief bij DC Comics als geen ander weet hoe een goede comic in elkaar steekt. Alle ingeleverde portfolios worden voorzien van feedback vanuit haar professionele en artistieke oogpunt. Wie wil leren wat de ins en outs van een goed kunstwerk zijn, kan aansluiten bij één van de panels in de Cozy Corner. Hier delen de comic artists hun expertise van diverse onderwerpen, zoals essentiële tekentechnieken en hoe je jezelf in de kijker kunt spelen bij grote stripuitgeverijen.

Op de eerste rij bij unieke boekpresentaties

Nederland heeft een primeur! Tijdens deze zomereditie van Heroes Dutch Comic Con worden namelijk twee gloednieuwe boeken gepresenteerd, als allereerste ter wereld. Peter Milligan en Raül Fernandez presenteren hun eigen Arthouse Thriller ‘Profane’, de duistere moordmysterie dat zich afspeelt op de zonovergoten straten van Los Angeles. De vlotte pen van Peter Milligan in combinatie met het kleurrijke artwork van Raül Fernandez maakt ‘Profane’ een spannend verhaal dat niemand mag missen.

Daarnaast presenteert Joanne Starer haar gloednieuwe eigen werk ‘Total Suplex of the Heart’, een coming of age literair stripboek dat zich afspeelt in de wereld van professioneel worstelen. Een jonge journalist gaat undercover in het lokale worstelcircuit om onderzoek te doen voor een artikel, maar krijgt gaandeweg te maken met belangrijke levenslessen. Starer maakt met behulp van tekenaar Ornella Greco een meeslepend boek dat onmogelijk is om weg te leggen.

Mis het niet!

Heroes Dutch Comic Con vindt plaats op 21, 22 en 23 juni in de Jaarbeurs Utrecht. Kijk voor meer informatie en entreetickets op de website van de organisatie: dutchcomiccon.com.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx