Ghost Squad

thumbnail

Breng de arcadehal binnenshuis

Iedereen kent wel een arcadehal waarbij zo’n knots van ‘n apparaat gepositioneerd staat van SEGA en waarop je eens flink kunt gaan raggen met z’n tweeën met 2 plastic guns met laser. Tegenwoordig hoeft dit gevoel helemaal niet meer buitenshuis ontwikkelt te worden want met de komst van Resident Evil: Umbrella Chronicles en inmiddels het door SEGA gepubliceerde Ghost Squad heb je alles in één huiskamer aanwezig. Met daarbij een WiiMote en een Nintendo Wii als hosting apparatuur zijn arcadehallen binnenkort alleen nog maar verleden tijd.

Ghost Squad is typisch zo’n game die je in de arcadehallen zou mogen verwachten. Het spel voelt niet alleen zo aan maar ziet er ook exact zo uit. Bij het starten van de game krijg je al direct die aloude arcade indruk: Slordige interfaces, simpele besturing en veel, heel veel tegenstanders die je kunt gaan neerknallen. Je hebt simpelweg 3 game modi die je kunt gaan spelen te weten de Arcade mode, de Training Mode en de Party mode. Allereerst kun je gaan starten met de training, waarin je het een en ander zult gaan leren rondom het spel. Kies uit 3 practice games en probeer je skills langzaam maar zeker omhoog te krikken. Je kunt deze mode met maarliefst 4 spelers aangaan om zo wat meer competitiestrijd in de game mode te verwerken.

Daarnaast heb je natuurlijk de Arcade mode, waarin je in een speciale eenheid plaats zult nemen en waarbij je risicovolle missies zult moeten voltooien. Er zijn in totaal slechts 3 missies, wat het spel wel erg bekropt maakt, en jij zult bepalen welke routes je zult gaan nemen. Dit zal per locatie andere consequenties hebben en dat maakt het spel wel attractiever. Echter moet niet gedacht worden dat het spel hiermee niet on-rails is want je kunt nu eenmaal niet zelf gaan wandelen met de Nunchuck. Met het kiezen van speciale routes worden vooral keuzes van de speler bedoelt. Je kunt tijdens de missies kiezen of je een linker- of rechterdeur openbreekt, of dat je juist een andere kamer eerst onderzoekt voor je direct binnen in het geweld stapt. De missie in het vliegtuig laat bijvoorbeeld duidelijk zien dat ook het voorzichtig handelen een belangrijk aspect in de game is. Je zult bijvoorbeeld een opponent die de President vasthoudt een direct headshot moeten verkopen, anders zal de missie direct gestaakt worden. Daarnaast zijn ook hostages natuurlijk aanwezig, welke je beter te vriend kunt houden, in plaats van ze een kogel in het hoofd te bezorgen. Vooral de keuzes die je zo af en toe moet maken zijn wel een toegevoegde waarde aan de game. Ook details als het onschadelijk maken van bommen en close-combat momenten waarbij je je mes kunt gebruiken zijn enkele leuke insteken die men heeft weten toe te passen.

De Party mode is de co-operative mode van het spel en maakt het mogelijk om met maximaal 4 spelers de game tegelijk te spelen. Je kunt enkel de missies spelen die unlockt zijn in de Arcade Mode, al zullen die snel vrijgespeeld zijn door de meeste mensen. Natuurlijk heb je als speler de nodige wapens achter de hand. Je kunt de nodige vrijspelen, maar de simpele machine guns zullen al direct beschikbaar zijn. Met de speciale opties (1 bullet, 2 bullets of meerdere tegelijk bijvoorbeeld) kun je bepalen hoe je te werk wilt gaan. Je hebt de Machine Gun, Hand Gun, Rifle en Shotgun in het spel aanwezig, al zullen ook enkele speciale wapens, waaronder de granate launcher en de sniper, tevens af en toe ook gebruikt worden.

Uitermate kort

Na het voltooien van elk level zul je tegen een score aan gaan lopen en een completing ratio. De score die hieruit voortvloeit kun je online publiceren via een ranking systeem, maar zal ook offline actief zijn. Echter zal dit voor de meeste geen al te forse toevoeging zijn, al heb je vaak enkele scorejagers die graag hun eigen, of die van andere, scores door de tijd heen willen verbeteren.

De besturing van Ghost Squad werkt erg simpel. Je kunt schieten met de A- en B-knop en reloaden door even je WiiMote omhoog te bewegen. Je kunt de Wii Zapper uiteraard gebruiken, maar ook zonder deze extra spullen valt het spel zeer goed te spelen. De besturing werkt uitermate soepel en dat brengt ook het echte arcade gevoel bij de speler naar boven.

Ghost Squad is en blijft voorlopig niet minder maar ook niet al te veel meer dan een simpele arcade shooter game. Het spel is grafisch veel te onrealistisch om serieus over te komen en doet zelfs nog onder voor een game in de arcadehallen. Het spel is daarnaast ook qua geluid vrij bedroevend te noemen. Alles klinkt zo hol en flets wat het niet echt sfeervol maakt. De game draait puur om gameplay fun en die factor is ook wel redelijk goed uitgewerkt al is het spel simpelweg veel te kort gebleken. De 3 missies heb je na een tijdje wel weer gezien en vooral missie 2 is veel te kort om je daarmee lang zoet te kunnen houden. Het is leuk om met enkele vrienden eens te gaan spelen in de jungle van level 3 en om af en toe zelf een keer dat leuke speelhallengevoel op te wekken, maar meer is het ook zeker niet.


 • Auteur: Jeroen Janssen | Genre: Arcade | Release: 18-01-2008 | Uitgever: SEGA | Ontwikkelaar: SEGA-AM2
  Graphics: 5.0 | Geluid: 5.0 | Gameplay: 7.5 | Besturing: 8.0 | Replay: 5.0
  6.0

  0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box