GamesCom 2015 – FIFA 16, Metal Gear Solid 5, Skylanders Superchargers

thumbnail

FIFA 16

Speelbaar zoals elk jaar was de nieuwe FIFA. Waar voorheen de verschillen erg goed merkbaar zijn en je een paar potjes moet doen om er weer in te komen speelt FIFA 16 niet echt merkbaar anders dan het vorige deel. Er zijn subtiele veranderingen doorgevoerd die op het eerste oogpunt een goede verbetering zijn. Een van de grote verbeteringen is de soepelheid, het spel speelt iets sneller maar vooral vloeiender. Waar het voorheen soms nogal houterig was wanneer je met meerdere spelers een potje speelt is dit nu verleden tijd. Het speelt heerlijk weg, ook doordat er we nu weinig van die ‘FIFA goals’ tegen kwamen. Iedereen die deze spellen heeft gespeeld weet dat voorheen er altijd een hoop goals vallen die meer door slechte AI kwamen dan door de skills van een speler. Op een discutable messi goal uit de draai van randje zestien vol in de kruising buiten bereik van mijn keeper na waren er weinig zaken die geclassificeerd konden worden als zondagsgoal of klutsgedoe/AI. Niet alles was goed aan de demo die we speelden. Twee zaken vielen wat tegen. Ten eerste worden kaarten heel snel uitgedeeld, elke tackle van achter zorgt voor een rode prent en er wordt flink gestrooid met gele kaarten. Gelukkig kun je natuurlijk een standaard referee instellen die lastig kaarten geeft om dit op te lossen, maar de kaarten zijn wel realistisch wanneer je de regels hanteert, maar een beetje flexibiliteit zou wel prettig zijn. Tweede wat tegenviel was de bal controle, regelmatig kan een speler van goede klasse geen bal controleren of tikt hij net de bal iets te ver voor zich uit. De gezichten zijn daarnaast flink verbeterd en de bekende spelers lijken sprekend, al doet PES zeker niet onder wat dat betreft. Daarnaast is de spelersdatabase uiteraard weer volledig up-to-date bij de release. FIFA 16 laat me wel met een goed gevoel achter. EA heeft weer wat lopen schaven en verbeteren aan deze FIFA waardoor ik persoonlijk het gevoel heb dat deze wel een stap in de goede richting heeft gezet. Helemaal na de concurrent ook gespeeld te hebben blijft FIFA de koning onder de footies.

Metal Gear Solid V

We werden bij Konami uitgenodigd om PES en MGS V aan de tand te voelen. MGS V is de langverwachte opvolger van Metal Gear Solid IV: Guns of the Patriots, een van de hoogst gewaardeerde game binnen de serie.De druk ligt daarom natuurlijk erg hoog om van MGS V een topper te maken. Op 1 september komt de game uit, de game is zo goed als af. Konami had voor ons een missie klaar staan om uit te proberen. De missie speelde zich af in Afghanistan en de objective was om een luitenant te neutraliseren. De game laat je heel vrij in je taak, je kunt het op de manier doen zoals je zelf wilt. Waar ik nogal een run en gunner ben en waar ik nooit getuigen achterlaat dus gewapend met een sniper en machinegeweer moord ik als een echte rambo het hele dorp uit kun je ook de voorzichtige weg kiezen. Rondsluipen, in je doos verstoppen en zo bij de luitenant komen om hem uit te schakelen. Geen manier is de beste manier, de mogelijkheden zijn alleen gelimiteerd aan je creativiteit. Wanneer de missie compleet is krijg je punten en een score. Door bonus objectives te voldoen krijg je extra punten. Bijvoorbeeld door iedereen koud te maken, of juist niemand. Doordat er bonussen zijn voor iemand die alleen maar sluipt of iemand die als een rambo tekeer gaat zorgt Konami ervoor dat er niet een manier veel beter is dan de andere.Helaas kregen we niets te zien over de multiplayer die in oktober zal lanceren, ook de thuisbasis was niet zichtbaar. Dit is een leuke toevoeging aangezien je in missies zaken kunt op laten pikken door er een ballon aan vast te maken, hierdoor zie je dus alle guards die je oppikt later in je thuisbasis staan, zo verdedig je de basis. Dit is een leuk aspect die wel wat afdoet van de realisme in de game. Hoe dit allemaal uitpakt zien we over 3 weken.

Skylanders Superchargers

Een jaarlijkse prik op de Gamescom is de speelsessie met de Skylanders, het is lastig jaarlijks vernieuwing te zoeken maar het is dit jaar weer gelukt. Skylanders Superchargers is een Mario Kart meets Crash Bandicoot racer in een Skylander jasje met weer een aantal verzamelbare speelgoedauto’s. Op de gamescom hebben we een aantal races gespeeld en deze waren erg leuk maar ook frustrerend. Het is een racegame met wapens en items om elkaar een hak te zetten. Zoals wapens om elkaar te schieten en een uurwerk die je tegenwerkt waardoor je langzamer gaat. Door checkpoints heen te vliegen zorg je ervoor dat je een bonus krijgt en sneller gaat. Doordat de races in de lucht, op het land of in het water plaatsvinden zijn er meer mogelijkheden, in het water kun je bijvoorbeeld even onder water duiken om bepaalde dingen te ontwijken. De game pakt leuk uit als je met wat vrienden op de bank zit te spelen en het niet zo serieus neemt. Want het winnen en verliezen is meer gelinkt aan het geluk dat je hebt met het oppakken van powers dan dat je een betere coureur bent. Persoonlijk raak ik erg gefrustreerd door deze games omdat ik competitief ben ingesteld wanneer ik met meerdere mensen speel, online of offline, en deze games laten dit niet toe. Maar wanneer je het leuk vind een avond op de bank te hangen met vrienden en het niet te serieus te nemen is dit een prima game daarvoor. En natuurlijk zijn er weer leuke Skylander toys om te verzamelen.


Auteur: | Genre: GamesCom | Release: 11-08-2015 | Uitgever: | Ontwikkelaar:
Graphics: | Geluid: | Gameplay: | Besturing: | Replay:

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Naar boven