"Final Fantasy XIII naar de 360 is geen verraad"

thumbnail

In een interview met de Kikizo laten Square-Enix Corporate Director Shinji Hashimoto en Final Fantasy serie producer Yoshinon Kitase weten dat zij PlayStation 3 bezitters niet gemeend willen pijn doen door de game Final Fantasy XIII ook op de Xbox 360 uit te brengen. Het besluit om het spel ook op de Microsoft console te lanceren is puur bedoelt om iedereen te laten genieten van het spel. Volgens Hashimoto is de PS3-versie niet geannuleerd of uitgesteld. Het enige dat gebeurd is, is de aankondiging van de 360-versie, wat een bonus is voor de bezitters van een Xbox 360 unit. “We willen niet mensen benadelen, op geen enkele manier. Je moet het niet zien als verraad of een teleurstelling”

Kitase zegt dat mensen zich hoogstwaarschijnlijk vooral zorgen maken over de kwaliteit van de game. Omdat de titel multiplatform gaat denken veel fans dat het spel minder zal gaan worden omdat deze voor beide consoles geproduceerd moet worden en daardoor neer zal komen op een simpele multiplatform game die geport is en kan draaien op beide platforms, met mogelijkheden die hierdoor afvallen welke niet op beide realiseerbaar zouden zijn. Echter garandeert Kitase dat de PS3-versie momenteel exclusief in ontwikkeling is en dat het beste uit de console gehaald wordt. Daarna pas zal de game geport worden naar de 360. Er zal volgens de man geen kwaliteitsverschil op te merken zijn aangezien ook op de 360 het nodige geoptimaliseerd zal worden. Het voordeel van Blu-Ray betekent dan ook lang niet zoveel als de kracht van de hardware.

“I think that maybe because it’s going multiplatform that some fans are worried about the game’s scope being reduced to fit onto both consoles,” he said. “The fact is, the PS3 version is what’s in development right now, and the team is working to specialize that version to the very best of the PS3’s abilities.”

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx