Feature: Evilgamerz van de partij op de EA Showcase

thumbnail

In Londen is het al vrij populair en dit jaar is het voor het eerst in Nederland. Ik heb het over de EA Showcase. Met games als Dragon Age 2, Portal 2 en Crysis 2 allemaal speelbaar en met medewerkers van EA aanwezig om vragen te stellen, moest Evilgamerz uiteraard aanwezig zijn. Dus op naar Amsterdam!

Bij een prachtige oude grachtenpand te zijn aangekomen, krijgen we onze eigen programma om drukte te voorkomen en we ruim de tijd krijgen om te spelen en om vragen te stellen. Ons programma bestond uit; Dragon Age 2, Crysis 2, Bulletstorm, Portal 2, Tigerwoods PGA Tour 12, Fight Night Champion en De Sims Middeleeuwen. Eerste stop, Dragon Age 2.

Dragon Age 2

Dragon Age 2 is weer precies wat we mogen verwachten van Bioware, prachtige graphics en diepgaande gesprekken. Ook is er hier en daar wat aangepast aan de combat die nu gebruikersvriendelijker is geworden. Het is nu niet meer noodzakelijk om uren in een menu te bepalen wat voor tactiek je teammaten moeten gebruiken. Dit is nu meer een optie geworden die niet noodzakelijk is maar wel leuk voor de fans van Origins. In het begin wordt het veel op één knop drukken in gevechten, omdat er dan nog geen skills zijn vrijgespeeld. Later in het spel heeft de spelers meer skills en komt er meer tactiek bij kijken. Maar alles draait om het verhaal die de speler helemaal volgens eigen smaak kan volgen en altijd uniek zal zijn per speler. Dragon Age 2 is een spel om in de gaten te houden.

Crysis 2

Crysis was één van de meest besproken games ooit. Niet om het verhaal, niet om de gameplay, maar om de hightech computer die nodig was om dit spel überhaupt te kunnen spelen. Crysis 2 heeft dus heel wat om waar te maken. Dit was ook het enige spel in 3D dus was er veel animo naar. Terwijl de technici bezig was met het opstellen van het 3D, mochten wij al een uurtje de Singleplayer spelen, en ik moet heel eerlijk zijn dat ik ietwat teleurgesteld was van de graphics. Waar Crysis een prachtig spel was, leek Crysis 2 een stap terug te zetten, of dit nou aan de tv of console lag, het beeld was gewoon niet scherp. Het schieten, de powers, en de rest van de gameplay was prima in orde. Kort na de Singleplayer demo uitgespeeld te hebben, werd er omgeroepen dat de 3D presentatie klaar was. Na een uitleg over het verhaal en gameplay, moesten wij onze 3D brillen opzetten om de kogels om onze oren te zien vliegen. Het eerste wat opviel is dat het beeld veel scherper was dan normaal. Voor Crysis 2 is het niet noodzakelijk om het vorig deel gespeeld te hebben en het is ten strengst aangeraden om het spel in 3D te spelen voor de ultieme ervaring.

Bulletstorm

De nieuwe aanwinst van Epic Games is een feit. Met als doel om een twist te geven aan de huidige generatie Shooters, gaat Epic Games aan de slag met kills die zo bruut mogelijk over moeten komen om veel punten te scoren. Bulletstorm ziet er prachtig uit en het schieten werkt perfect. Hier en daar werd er een beetje gegrapt over het taalgebruik van de characters, zoals “Get those Dicktits!” en “You scared the Dick off me!” is het al snel duidelijk met wat voor spel we te maken hebben. Bulletstorm is vrij makkelijk en qua verhaal wint het ook geen hoogstaande literaire prijzen, maar Bulletstorm is niet bedoeld om serieus genomen te worden en daarom is het wel leuk voor een paar uur om wat stoom af te blazen. Hoe lang het ‘Kill with Skill’ leuk blijft zal enorm verschillen per persoon, en is ook zeker niet bedoeld voor iedereen. Bulletstorm kan ook interessant zijn voor Gears of Wars fans, aangezien de Epic editie een gegarandeerde plek oplevert voor de Beta demo van Gears of War 3.

Portal 2

Hier zal ik heel eerlijk over zijn, en jullie vertellen dat ik hier het meest naar uitkeek. Portal 2 is precies wat je van een vervolg mag verwachten. De humor is in bijna elke zin terug te horen en het speelt beter en ziet er allemaal net iets mooier uit. De demo die wij gespeeld hebben zijn de eerste 30 minuten van het spel. Portal 2 zal aanzienlijk langer zijn dan zijn voorganger. Met 10 uur voor de Singleplayer en 10 uur voor de Multiplayer, is Portal 2 zo’n vijf keer groter dan het origineel. Het verhaal zal ook dynamischer zijn, de puzzels iets uitdagender en er komt meer muziek in voor. Jonathan Coulton, bekend van het hilarische eind deuntje van Portal, is ook weer van de partij en hij heeft deze keer meerdere nummers speciaal voor Portal 2 geschreven. Ik kan persoonlijk niet wachten om lekker met een vriend op de bank te ontsnappen van de brute tests van Aperture Science.

Tiger Woods PGA Tour 12 en Fight Night Champion

Deze twee spellen stonden in één kamer waarvan beide op de PS3 en Tiger Woods ook speelbaar was op de Wii. Tigerwoods was vreemd genoeg vermakelijker op de Wii dan op de PS3, misschien dat dit te maken heeft met dat de Wii versie wat hersenlozer is dan de PS3 versie. De Wii is gewoon zwaaien met de Wiimote om de bal in de hole te krijgen, en de PS3 versie is meer voor de golfers met keuze uit verschillende sticks en de speler moet rekening houden met wind en precisie. Fight Night Champion was compleet nieuw voor mij en ik moest ook even wennen aan de controls. Met de twee control sticks bestuur je beide armen van de character en hoe sneller je een slag beweging maakt, hoe harder de klappen aan komen. Hier hebben we ook gemerkt dat personages enorm van elkaar verschillen en het realisme er vanaf spat, letterlijk. Mocht de tegenstander een harde klap in zijn gezicht ontvangen, dan vliegt het zweet en de kwijl zeer realistisch in het rond. Beide spellen zijn meer voor de mensen bedoeld die al eerdere delen gespeeld hebben.

De Sims Middeleeuwen

‘Last but not least’ hebben we De Sims Middeleeuwen. Ik had verwacht dat dit meer een uitbreiding zou zijn op Sims 3 en je inplaats van een huis een kasteel kan bouwen. Ik was aangenaam verrast dat dit absoluut niet het geval was! De Sims Middeleeuwen gooit het roer volledig om met een duidelijk verhaallijn, quests en heroes. De speler volgt het verhaal van enkele heroes en helpt hem/haar met verschillende doelen die elke held heeft. Een assassin moet mede assassins helpen ontsnappen uit dungeons, gif mengen en mensen bespioneren. Wat is er dan nog wel over van de Sims, hoor ik jullie denken. De typische Soms humor is aanwezig en het is nog steeds de bedoeling om voor de Sims te zorgen door ze te laten eten en slapen, dit zorgt voor een hogere concentraties tijdens de quests en taken die verricht moeten worden. De Sims Middeleeuwen was zeker de grootste verassing en ik verwacht dat dit concept heel goed kan uitpakken voor de Sims.

Alles bij elkaar was het een zeer geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar. We gingen weer naar huis met zat impressies en ophelderende vragen. EA heeft het zeker, voor een eerste keer in Nederland, zeer goed aangepakt en ik ben benieuwd naar volgend jaar!

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in.
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Anoniem

Gister even bij vrienden Bulletstorm gecheckt, toch wel vette kills die je kan maken, voelde bijna als een party game gekruist met Serious Sam en Gears of War. Best wel leuk. Omgevingen etc spraken me ook best aan. En Crysis 2 gaat vast ook wel leuk worden 8)

Anoniem

Crysis 2 en Bulletstrom wil ik graag proberen, overige titels boeien mij niet echt persoonlijk! Leuk stukje tekst trouwens:)


Naar boven
2
0
Klik om direct te reageren op dit artikel.x
()
x