EA introduceert Henry Hatsworth in the Puzzling Adventure

thumbnail

De goedgeklede avonturier Henry Hatsworth verovert wereldwijd harten, gedachten en Nintendo DS-systemen. EA Play Label van Electronic Arts Inc. heeft bekend gemaakt dat Henry Hatsworth in the Puzzling Adventure voor de Nintendo DS vanaf vandaag in de winkel verkrijgbaar zal zijn. Henry Hatsworth in the Puzzling Adventure combineert een opwindend avonturenspel in het bovenste scherm met een boeiend puzzelspel in het onderste scherm, om zodoende een interactieve spelervaring te bieden die werkelijk uniek is voor de DS.

“We willen spelers dolgraag laten ervaren hoe leuk het is om deze twee populaire genres te combineren,” aldus Executive Producer Scott Walker. “Spelers die hun DS niet heel vaak gebruiken kunnen zich direct in de spelpret storten, terwijl meer ervaren spelers zich echt kunnen verdiepen in de strategie achter het gebruik van de puzzel om zich een weg door het avontuur te banen.”

Spelers gaan op reis door een schitterende nieuwe spelwereld als het personage Henry Hatsworth, een vrolijk Brits kereltje dat dol is op thee. Als Henry, de beste avonturier van de Pompous Adventurer Club, verkennen de spelers 35 niveaus in vijf exotische werelden. Ze moeten het ook opnemen tegen de wonderbaarlijkste tegenstanders, waaronder extravagante wereldbedreigende bazen zoals Leopold Charles Anthony Weasleby the Third (de op één na beste avonturier van de Pompous Adventurer Club) en Lance Banson (door Sky Pirate Magazine uitgeroepen tot de knapste vrijgezel van het jaar).

In het hele spel kunnen de spelers wisselen tussen de navigatie door een actiespel in het bovenste scherm en het oplossen van een leuke, maar hersenkrakende puzzel in het onderste scherm. Twee werelden komen samen wanneer de spelers langzaam maar zeker ontdekken hoe de spellen in het bovenste en het onderste scherm elkaar beïnvloeden, waardoor een heus verband ontstaat. Zo kunnen de spelers vijanden in het bovenste scherm verslaan om er vervolgens achter te komen dat deze personages onderdeel zijn geworden van de puzzel in het onderste scherm. Ook moeten de spelers puzzelcombinaties in het onderste scherm oplossen om power-ups, gezondheid en energie te verdienen waarmee zij hun prestaties in de avonturenmodus van het bovenste scherm kunnen verbeteren. Als de spelers zowel de puzzelstrategie als alle actievaardigheden onder de knie hebben, leidt dit tot Tea Time, een gigantische energie-impuls waarmee de altijd charmante Hatsworth verandert in een reusachtige, onverwoestbare mechanische robot!

Henry Hatsworth in the Puzzling Adventure is ontwikkeld door een team van EA Tiburon onder het EA Play Label en heeft een PEGI beoordeling 7+. De aanbevolen verkoopprijs van het spel is 29,99 Euro.

 • 0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x