EA: Duitsland gaat Euro 2012 winnen

thumbnail

En de winnaar van UEFA EURO 2012 is… Duitsland! Electronic Arts Inc. heeft vandaag Duitsland uitgeroepen tot winnaar van UEFA EURO 2012 via een toernooisimulatie die gebruikmaakt van de toonaangevende voetbalengine van EA SPORTS UEFA EURO 2012 voor het PlayStation 3 computer entertainment systeem, het Xbox 360 videogame and entertainment systeem en de PC. EA SPORTS heeft het UEFA European Football Championship 2012 gesimuleerd en alle 16 teams getest onder dezelfde omstandigheden als waaronder ze de komende weken zullen spelen. Uit de simulaties bleek dat Duitsland op 1 juli Nederland met 2-1 verslaat in het Olympisch Stadion in Kiev en daarmee de Henri Delaunay-trofee wint.

In de finale komen de Duitsers eerst op achterstand door een goal van Robin van Persie. Hij maakt in de 24e minuut de 1-0 via een verwoestende uithaal met zijn linker van net buiten het strafschopgebied. Van Persie eindigt als topscorer van het toernooi met vijf doelpunten. De voorsprong van het Nederlands elftal is echter van korte duur. Mesut Özil scoort 12 minuten later de gelijkmaker, en maakt daarmee de weg vrij voor de winnende goal van Mario Gómez, zijn vierde van het toernooi. In de 78e minuut van de wedstrijd springt Gómez hoog op tussen twee Nederlandse verdedigers en kopt de bal uit de hoekschop van Bastian Schweinsteiger in het net. Daarmee bezorgt hij Duitsland zijn vierde UEFA EURO-overwinning.

Nog even en voetbalfans wereldwijd kunnen deze uitslag vergelijken met het echte toernooi, waarvan de aftrap op 8 juni plaatsvindt. EA SPORTS voorspelt dat de Duitsers alle drie de groepswedstrijden winnen, en die winnende reeks voortzetten in de knockoutfase. Er is wel een doelpunt van Miroslav Klose in de blessuretijd van de halve finale tegen Italië voor nodig om die wedstrijd met 1-0 binnen te slepen. De weg van Duitsland naar de finale loopt onder andere via een 3-2 overwinning op Nederland in de groepsfase en een 3-1 overwinning op Polen in de kwartfinale.

Nederland wordt tweede achter Duitsland in de groepsfase, na overwinningen op Portugal en Denemarken. Hun weg naar de finale loopt onder andere via een 2-0 overwinning op Rusland in de kwartfinale en een zinderende 3-1 overwinning in de halve finale op regerend kampioen en titelfavoriet Spanje. In de halve finale scoren Arjen Robben en David Villa in de eerste helft. Van Persie brengt Oranje op voorsprong in de 64e minuut. In het laatste halfuur krijgt Spanje nog een paar kansen op een doelpunt, maar die blijven onbenut. Alle Spanjaarden komen naar voren in een poging gelijk te maken, maar uiteindelijk leidt een counter van Nederland in de 86e minuut tot een doelpunt van spits Klaas-Jan Huntelaar.

De harten van de Engelsen worden in de kwartfinale gebroken. Na een bloedstollend 2-2 gelijkspel tegen Spanje vliegt Engeland eruit nadat ze de strafschoppenreeks met 4-3 verliezen. De vijfde Engelse penalty, van spits Andy Carroll, wordt gestopt door Iker Casillas die naar de goede hoek gaat. Hij duikt naar rechts en kan zijn hand net achter het harde lage schot van Carrol krijgen, en brengt Spanje daarmee in de halve finale. Wayne Rooney, Steven Gerrard en Frank Lampard benutten hun strafschoppen. Die van Carroll en Jermain Defoe worden gestopt. De Spaanse strafschoppen worden erin geschoten door David Silva, Xabi Alonso, Andrés Iniesta en Fernando Llorente.

Italië, dat als tweede in groep C eindigt achter Spanje na drie keer een gelijkspel, wint via een doelpunt van spits Mario Balotelli in de kwartfinale van Frankrijk, winnaar van groep D. Italië scoort maar vier keer in het toernooi en kan daar in de halve finale tegen Duitsland geen vijfde treffer aan toevoegen. Ze gaan in de verlenging onderuit met 1-0. De Fransen verliezen in het toernooi alleen van Italië. In de groepsfase spelen ze met 2-2 gelijk tegen Engeland en winnen ze met 2-0 van Oekraïne en Zweden.

EA SPORTS heeft een goede staat van dienst bij het voorspellen van winnaars met de game-engine in al hun sportsimulatiegames. EA SPORTS voorspelde correct dat Chelsea Liverpool met 2-1 zou verslaan in de FA Cup-finale en dat Spanje de 2010 FIFA World Cup in Zuid-Afrika zou winnen.

• 0 0 stemmen
    Artikelbeoordeling
    Abonneer
    Abonneren op
    guest
    Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
    Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.