Duke Nukem stormt na 15 jaar de winkel binnen

thumbnail

2K Games en Gearbox Software kondigt met gepaste trots aan: de legendarische Duke Nukem Forever is nu verkrijgbaar voor Xbox 360, PlayStation 3 en Windows PC. Meer dan 15 jaar moesten fans in het videogame hellevuur wachten op de lancering van de bijna mythische Duke Nukem Forever en 10 juni 2011 zal de historie in gaan als de dag waarop de grote King zijn triomfantelijke terugkeer beleeft om als vanouds, al kauwgom kauwend, flink wat aliens op hun falie te geven.

“Vandaag, 10 juni gaat voor eeuwig de historie in als de dag waarop de legendarische Duke Nukem Forever van game folklore fokking werkelijkheid werd”, aldus Christop Hartmann, president 2K. “15 jaar lang hebben de fans op hun tenen zitten kauwen, wachtend op die twee verlossende woorden: Nu Verkrijgbaar. Vandaag verandert de betekenis van DNF voorgoed in ‘Day to Never Forget’. Ik ben trots te mogen aankondigen dat er eindelijk een einde is gekomen aan het tartende wachten en dat Duke Nukem Forever nu echt Verkrijgbaar is. “

In de 15 jaar dat er aan de game gewerkt is, is Duke Nukem Forever een van de meest besproken en begeerde entertainment producten ooit geworden. Waren de verwachtingen hoog gespannen bij de eerste aankondiging in april 1997, in de jaren van grote stilte daarna bereikte de game een bijna mythologische status om dan eindelijk vandaag zijn rechtmatige plek op te eisen op de troon van de videogamewereld.

George Broussard en zijn team van getalenteerde en bevlogen ontwerpers en programmeurs bij 3DRealms hebben zich vanaf het allereerste begin volledig gewijd aan Duke Nukem Forever. Toen zij het even niet meer zagen zitten, sprong een klein team ontwikkelaars te hulp, bekend onder de naam Triptych Studios, redde Duke Nukem Forever van een vroegtijdige dood en blies nieuw leven in de King. Dankzij hun heroïsche inspanningen, samen met Gearbox Software, Piranha Games en vele anderen, kon George’s droom toch uitmonden in een triple A game die helemaal af is en nu in de winkel ligt.

Duke Nukem Forever hoeft zich bepaald niet te verontschuldigen voor deze videogame met hoog octaan gehalte en de potentie van een Hollywood blockbuster. Met in de hoofdrol de ladykiller en aliensloper, garandeert Duke Nukem Forever gamers tetterende lol met stevige actie vol opgeblazen koppen en krakende botten, lekker foute humor, onwaarschijnlijk meegaande dametjes die snakken naar ‘liefde’ en pakkende one-liners waar je stuk van ligt.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  3 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 jaar geleden

  Ik haal al mijn games zowat uit Engeland, zelfde regio en 20,- minder per game, ideaal dus! 🙂

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 jaar geleden

  Haal em over 2 maanden wel. Ligt ie vast wel voor 20 euro of minder in de winkel, zowieso wel op sites als zavvi en TheHut 8) Voor die prijs ga ik hem zeker wel halen, maar 60 euro is belachelijk.

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 jaar geleden

  Helaas is het niet door EA uitgegeven, die doen zo’n titels snel in de budgetbak, dan zou ie over 2 maanden ngo maar 30 kosten. Hopelijk doet 2k dat ook.


  Naar boven
  3
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box