Double Fine en EA brengen Brütal Legend uit

thumbnail

Vandaag werd bekend dat Electronic Arts en Double Fine Productions Inc. een exclusieve overeenkomst hebben gesloten voor de release van Brütal Legend. Samen gaan ze ervoor zorgen dat gamers, headbangers, roadies en rockers overal ter wereld het rockavontuur komende herfst eindelijk zelf kunnen beleven. Brütal Legend is het nieuwste werk van gamelegende Tim Schafer en het bekroonde ontwikkelteam van Double Fine. In deze third-person actie-/adventuregame kruipt Jack Black in de ‘huid’ van roadie Eddie Riggs. Met behulp van zijn strijdbijl, een stevige V8 en zijn trouwe gitaar bouwt hij tijdens het avontuur van zijn leven een waar rockleger op.

“Dit is geweldig nieuws!” vindt Tim Schafer, president van Double Fine Productions. “EA Partners staat voor goede, creatieve games en is daarom de ideale co-ouder voor ons kindje, Brütal Legend. Er waren mensen die dachten dat het verhaal van Eddie Riggs nooit verteld zou worden. Maar dit bewijst dat deze game, net als metal zelf, niet uit te roeien is!”

“Brütal Legend belooft een uitbarsting van creativiteit te worden,” aldus David DeMartini, senior vice-president en General Manager van EA Partners. ” EAP biedt de beste onafhankelijke game-ontwikkelaars de gelegenheid om een wereldwijd publiek te bereiken met hun creaties. De verhaallijnen en personages van Tim Schafer behoren tot de beste in de game-industrie. En dan leent Jack Black ook nog eens zijn karakteristieke stem aan Eddie Riggs. We zijn dan ook erg blij dat we Tim en de talenten van zijn ontwikkelstudio Double Fine mogen helpen bij de uitwerking van hun ideeën.”

Brütal Legend is het verhaal van Eddie Riggs, alias Jack Black. Hij gaat terug in de tijd naar een mythische wereld vol Rock & Roll-folklore, waar ooit metal-grootheden heersten en tot in de verste uithoeken ‘power-chords’ klonken. Wanneer een onderdrukt volk een beroep doet op zijn kennis van moderne oorlogsvoering, put Eddie uit zijn eigen ervaring in het enige beroep dat hij ooit heeft gehad: roadie van een heavy metal-band. Zo vormt hij een ongekend meedogenloos leger en sleurt hij een wereld uit een grijs verleden zo het metal-tijdperk in.

Zondag 14 december om 21:00 uur Eastern Standard Time (03:00 in Nederland en België) onthullen Tim Schafer en Jack Black tijdens de Video Game Awards 2008 op Spike TV live de eerste gameplay-trailer van Brütal Legend. Mis het niet!

Brütal Legend komt in het najaar van 2009 uit voor het Xbox 360 videogame and entertainment systeem en het PLAYSTATION 3 computer entertainment systeem.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx