Dante’s Inferno: Mix tussen Dead Space en God of War met unieke sfeer

thumbnail

De laatste editie van de PSM3 heeft enkele details rondom EA’s third person action adventure Dante’s Inferno te pakken gekregen. Volgens het magazine is het spel namelijk een mix tussen God of War en Dead Space. Het zijn beide 2 epische games in hun eigen persoonlijke opzicht. Redwood Shore studios, ontwikkelaar van Dante’s Inferno, neemt enkele elementen van de sci-fi horrorshooter Dead Space met zich mee, waaronder de horrorelementen en sci-fi aspecten.

De overeenkomst met God of War is ook vrij simpel gemaakt. Zo zouden de button-for-button controls vrijwel identiek zijn aan die van God of War. De grootse aanvallen zouden gestuurd worden door gebruik te maken van de rechterknoppen op de controller (vierkantje en driehoekje). Door de R1-knop verder in te houden en door het vierkantje in te drukken kun je tegenstanders op een Devil May Cry-manier aanpakken. De combo’s zijn verder relatief makkelijk gemaakt in het spel.

Tot slot is ook nog duidelijk dat de setting van het spel erg blijkt te zijn. Deze valt met beide games niet te vergelijken. Dante’s Inferno staat gepland voor 2009. Verdere details verschijnen binnenkort.

De goddelijke komedie werd in de 14e eeuw geschreven. Het gedicht werd gepubliceerd en in het openbaar voorgedragen in het Italiaans (in tegenstelling tot de bijbel). Hierdoor was het gedicht toegankelijk voor het grote publiek. In het gedicht wordt een treffende en allegorische visie op het Christelijke leven na de dood geschetst en de martelingen die men in de hel kan verwachten. In deel één, dat bekend staat als het de Hel van Dante, doorkruist Dante de negen rondgangen van de hel: het voorgeborchte, lust, vraatzucht, hebzucht, wraakzucht, ketterij, geweld, bedrog en verraad.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Naar boven
0
Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
()
x