Boek over gameontwikkelaar Guerrilla Games

thumbnail

Bij de Karel van Mander Academy uit Arnhem is deze week het boek Guerrilla Games – een kleine geschiedenis van de grootste gameontwikkelaar uit Nederland verschenen. Het boek vertelt het verhaal over het ontstaan en het succes van de Amsterdamse gamestudio Guerrilla Games.

Guerrilla Games uit Amsterdam, eigendom van Sony Computer Entertainment, is de grootste gameontwikkelaar uit Nederland ooit. In het compacte boekje wordt gepoogd een chronologisch verhaal te vertellen over het ontstaan en het succes van Guerrilla Games. Een verhaal dat de lezer voert langs gameklassiekers als Jazz Jackrabbit, Grachten Racer, Killzone en Horizon Zero Dawn.

Vorig jaar publiceerde de Karel van Mander Academy, een organisatie voor het behoud van visueel cultureel erfgoed, het goed ontvangen boek Gamegeschiedenis van Nederland 1978-2018.

Guerrilla Games – een kleine geschiedenis van de grootste gameontwikkelaar uit Nederland kost 9,99 euro en is verkrijgbaar bij de Karel van Mander Academy of rechtstreeks via karelvanmanderacademy@outlook.com.

Binnenkort kun je ook de review van dit boek op Evilgamerz verwachten.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx