Biff, Chip and Kipper-serie komt naar de 3DS

thumbnail

Een gewaardeerd leesprogramma, dat miljoenen kinderen op jonge leeftijd Engels heeft geleerd met verhalen vol magie, avontuur en bekende personages, komt op 12 september 2014 naar de Nintendo 3DS- en 2DS-systemen. Let’s Learn English with Biff, Chip & Kipper verschijnt als serie met drie delen en verrast zowel kinderen als ouders met leuke oefeningen die ideaal zijn om kinderen op weg te helpen bij het leren van Engels als tweede taal.

Sommige ouders zijn misschien al bekend met de phonics-methode die wordt gebruikt in de populaire leerboekverhalen in de Floppy’s Phonics-serie van Oxford Reading Tree die in 138 landen verkrijgbaar is. Maar dankzij de vele leuke en intuïtieve functies van de Nintendo 3DS- en 2DS-systemen, wordt de serie interactiever dan ooit gepresenteerd. De drie delen van Let’s Learn English with Biff, Chip & Kipper zitten vol spellen die zijn ontworpen door educatieve experts en zowel motiverend als belonend werken. Er worden situaties en illustraties uit de gerenommeerde boekenserie gebruikt, net als dezelfde phonics-methode, die kinderen individuele letterklanken bijbrengt, voordat die worden samengevoegd om woorden te vormen.

Let’s Learn English with Biff, Chip & Kipper leert kinderen Engels op hun bekende draagbare Nintendo-systemen, waarbij de verhalen tot leven komen via toegankelijke touchscreenfuncties. De opgaves gaan vergezeld door gesproken instructies, terwijl kinderen hun eigen stem kunnen opnemen om de juiste uitspraak te oefenen. Ondertussen worden ouders aangemoedigd om hun kinderen te helpen en mee te doen, bijvoorbeeld door de liedjes samen met hun kinderen te zingen en verhalen voor te lezen. Ouders die de vorderingen van hun kind willen volgen kunnen na elke set oefeningen kijken hoe ze het hebben gedaan. Voor ouders is bij elk deel ook een handige gids toegevoegd met uitleg over de oefeningen en de leermethodes die ze gebruiken. De drie delen van Let’s Learn English with Biff, Chip & Kipper zitten vol oefeningen die snel en eenvoudig zijn te voltooien. Kinderen worden altijd aangemoedigd om door te zetten, bijvoorbeeld met leuke stempels, zeker als de opdrachten wat ingewikkelder worden. De content gaat zo diep dat elk van de drie delen het equivalent van 30 Oxford Reading Tree-tekstboeken bevat!

Deel 1 – Op niveau 1 richten kinderen zich op de klanken die ze in het dagelijks leven om zich heen horen – op school, thuis, in het park of in de stad. Niveau 1 en 2 gaan verder met het oefenen van de daadwerkelijke klanken (fonemen) en beginnen met de introductie van de alternatieve schrijfwijze van bepaalde klanken (medeklinkers).

Deel 2 – Op niveau 3 gaan kinderen verder met het oefenen van nieuwe klanken en maken ze kennis met de alternatieve schrijfwijze van bepaalde klinkerklanken. Niveau 4 herhaalt alle geïntroduceerde klanken en gaat verder met de alternatieve schrijfwijze en de verschillende uitspraken van ‘-ed’ aan het eind van woorden.

Deel 3 – Op niveau 5 en 5M voegen kinderen al hun kennis samen van de alternatieve schrijfwijzen en uitspraken die ze tot dan hebben geleerd. De oefeningen helpen kinderen de koppeling te begrijpen tussen klanken en de verschillende manieren waarop ze kunnen worden geschreven. Op niveau 6 ligt de nadruk op het versterken van het zelfvertrouwen en leesvaardigheid van het kind, waarbij diverse non-fictie boeken worden gelezen.

Let’s Learn English with Biff, Chip & Kipper helpt kinderen op jonge leeftijd Engels te leren met leuke en interactieve oefeningen waarvan zowel kinderen als ouders zullen genieten. De serie, die bestaat uit drie delen, verschijnt exclusief voor de Nintendo 3DS- en 2DS-systemen en is verkrijgbaar vanaf 12 september 2014.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box