Bandai Namco Entertainment Europe verwerft minderheidsbelang in Limbic Entertainment

thumbnail

BANDAI NAMCO Entertainment Europe (BNEE) heeft vandaag de verwerving aangekondigd van een minderheidsbelang in de Duitse ontwikkelingsstudio Limbic Entertainment met ingang van 30 december 2020. Dit nieuws volgt op de overname van Reflector Entertainment in september 2020.

BNEE heeft Aurore Briere (bio) ook benoemd tot plaatsvervangend COO van BNEE vanaf 1 januari 2021. In haar nieuwe rol zal ze alle backofficefuncties beheren, zoals Finance, HR, Operations, IT en Legal, en zal ze zich concentreren op studio- en bedrijfsintegratie. Aurore zal rechtstreeks rapporteren aan Arnaud Muller, COO van BNEE.

BNEE verwerft een minderheidsbelang in Limbic Entertainment
Om een ​​van zijn belangrijkste prioriteiten, het creëren en bezitten van meer IP’s, te bereiken, kondigt BNEE aan dat het een minderheidsbelang heeft verworven in de Duitse ontwikkelaar Limbic Entertainment.

De studio, bestaande uit meer dan 80 medewerkers, zal zijn expertise inzetten voor titels als Tropico 6, Memories of Mars en het Heroes of Might & Magic-merk, om twee gloednieuwe franchises voor BNEE te ontwikkelen.

“Vanaf het moment dat we het BNEE-team voor het eerst ontmoetten, was er een natuurlijke match. Deze samenwerking geeft ons de ondersteuning, mogelijkheden en middelen om onze studio verder te ontwikkelen en te laten groeien”, aldus Stephan Winter, CEO van Limbic Entertainment GmbH. We zijn enthousiast voor het volgende hoofdstuk van Limbic Entertainment en ik kan niet blijer zijn om de reis met BNEE te delen terwijl we samenwerken aan twee fantastisch nieuwe projecten.”

“We zijn verheugd om ons partnerschap en de overname van een minderheidsbelang in Limbic Entertainment aan te kondigen. De doorgewinterde teams hebben in het verleden hun talenten getoond op de verschillende titels waaraan ze hebben gewerkt, met Tropico 6 als hun laatste succes. Ze gaan werken aan twee nieuwe franchises”, aldus Arnaud Muller, Chief Operating Officer, BANDAI NAMCO Entertainment Europe. “Limbic Entertainment past perfect binnen de strategie die we een paar jaar geleden voor BANDAI NAMCO Entertainment Europe hebben uitgestippeld en stelt ons in staat om de output van nieuwe IP van studio’s die aan BNEE zijn gekoppeld te blijven vergroten.”

Limbic Entertainment rekruteert momenteel voor deze titels, ga voor meer informatie naar www.limbic-entertainment.de/jobs

Aurore Briere aangesteld als nieuwe plaatsvervangend COO
Aurore Briere begon haar carrière als externe auditor bij KPMG Frankrijk en kwam in 2010 bij BANDAI NAMCO Entertainment Europe als Corporate Accounting & Consolidation Manager. Haar reikwijdte en verantwoordelijkheden zijn in de loop van de jaren geleidelijk verbreed. Zo was ze onlangs verantwoordelijk voor alle financiële controlekwesties en is ze sinds 2019 CFO voor BNEE.

“Het was geweldig om al meer dan 10 jaar op deze reis met BNEE te zijn en het bedrijf te hebben zien groeien en bloeien”, zegt Aurore Briere. “Met het vertrouwen van BANDAI NAMCO Entertainment Inc. en Arnaud Muller, denk ik dat we de komende 10 jaar nog succesvoller zullen maken!”

“Aurore heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van BANDAI NAMCO Entertainment Europe, door deel te nemen aan de groei van onze eigen merken zoals Little Nightmares, of haar bijdrage aan de overname van Reflector Entertainment, de eerste studio die eigendom is van BANDAI NAMCO Entertainment Europe, en de verwerving van een minderheidsbelang op Limbic Entertainment”, zei Arnaud Muller “In haar nieuwe rol zal ze een nog grotere rol blijven spelen om BNEE te helpen zijn doelen voor de komende jaren te bereiken, van de uitbreiding van de activiteiten met de opening van het nieuwe hoofdkantoor van BNEE, gepland in 2021, tot de voortdurende groei van onze activiteiten, merken en impact op spelers.”

 • 0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x