Arcade shooter Sin and Punishment komt deze week naar de Wii

thumbnail

Sin and Punishment voor de Nintendo 64 werd in 2000 in Japan zeer goed ontvangen. De game werd geprezen om zijn meedogenloze actie en verwierf een goede reputatie onder liefhebbers. Jaren later kwam deze culthit ter download beschikbaar voor Europese spelers, via de Virtual Console op de Wii. Dit was een onderdeel van het Hanabi Festival, een terugkerend evenement dat spelers in staat stelt om klassieke games te downloaden die nooit eerder in Europa zijn uitgebracht. Sindsdien kijken fans van de reeks vol verwachting uit naar de volgende aflevering. Deze week wordt de behoefte van Wii-bezitters aan explosieve, opwindende schietactie ingelost met Sin and Punishment: Successor of the Skies dat vanaf 7 mei 2010 verkrijgbaar is in heel Europa.

Sin and Punishment: Successor of the Skies is een razendsnelle arcade-actiegame van de Japanse ontwikkelaar Treasure. Twee personages, Isa Jo (man) en Kachi (vrouw), nemen het op tegen oneindige aanvallen van hordes gewelddadige schepsels uit een andere dimensie.

De speler bestuurt één van de twee personages, die ieder over eigen speciale vaardigheden beschikken. Isa Jo kan zijn vizier op vijanden vergrendelen. Kachi kan gebruikmaken van een krachtige bom waarmee ze uit lastige situaties ontsnapt. Beide personages beschikken over zowel lange-afstandswapens als zwaarden, waarmee ze vijanden van dichtbij kunnen verslaan en inkomende projectielen kunnen afweren. Allebei leveren ze strijd voor de mensheid, door golf na golf vijandige aanvallen te ontwijken. Dit doen ze te midden van chaotische actie, zowel rennend als zwevend.

Het doel is om schijnbaar onmogelijke situaties te overwinnen in adembenemende actiescènes met verbluffende achtergronden. De speler daagt massa’s vileine vijanden uit, waaronder enkele gigantische eindbazen (‘Commanders’) die zo groot zijn dat ze het hele scherm in beslag nemen. Al snel komen er patronen aan het licht in het gedrag van de vijanden, waardoor de speler kan anticiperen op hun aanvallen en hij een strategisch voordeel kan ontwikkelen in zijn queeste voor planeet aarde. Wie deze vijandige patronen het best doorgrondt heeft niet alleen de grootste overlevingskans, maar krijgt ook de hoogste score.

De speler kan deze scores voor ieder level uploaden naar het internationale klassement via de Nintendo Wi-Fi Connection. Daar kan hij vergelijken hoe zijn scores afsteken tegen de resultaten van andere spelers en bepalen wie nu werkelijk het beste is.
Wie nu al denkt dat hij de beste Sin and Punishment-speler in het hele universum is, moet snel de uitdagingsvideo’s op sinandpunishment.nl

bekijken. Daarin zie je leden van Nintendo’s ontwikkelteam duizelingwekkende toeren uithalen terwijl ze door de actievolle levels van Sin and Punishment: Successor of the Skies voor Wii trekken. Kijk, huiver, leer en probeer het vervolgens beter te doen dan deze shooterveteranen.

Ga regelmatig terug naar de website, aangezien daar meer video’s zullen verschijnen met spannende spelscènes en moeilijk te verbeteren scores. Uiteindelijk worden de zes hoofdlevels en het laatste eindbaasgevecht behandeld.

Sin and Punishment: Successor of the Skies vermaakt niet alleen, maar geeft ook gespreksstof. Er zijn namelijk veel verborgen spelelementen te ontdekken, zoals de beste strategieën tegen vijanden, en technieken om felbegeerde medailles te winnen. Dit alles zorgt beslist voor een betere spelervaring en houdt zelfs de fanatiekste spelers tevreden.

Er is een rijk aanbod aan mogelijkheden, waardoor iedere speler op zijn favoriete manier aan de slag kan. De game kan gespeeld worden met de Wii-afstandsbediening, Classic Controller of de Nintendo GameCube Controller en werkt ook perfect met de Wii Zapper, die de speler in staat stelt om het meeste te halen uit de razendsnelle schietgameplay. Naast de stand voor één speler kan de speler een helpende hand inschakelen in de coöperatieve stand, waarin een tweede speler vijanden kan neerschieten met een extra Wii-afstandsbediening.

Dit is een klassieke Treasure-arcadeshooter waarvoor je steeds blijft terugkomen. Sin and Punishment: Successor of the Skies voor Wii verschijnt op 7 mei 2010 in Europa.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  3 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 jaar geleden

  Lijkt me een leuk spel

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 jaar geleden

  De virtual console heeft meer toppers dan de Wii zelf denk ik:+

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 jaar geleden

  JEMIG! wat een lap tekst!!!!


  Naar boven
  3
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box