Alles wat je moet weten rondom Pokémon Ranger

thumbnail

Liefhebbers van Pokémon kunnen zich klaarmaken voor geheel nieuwe avonturen in de wereld van de wonderlijke wezentjes, want op 13 april 2007 wordt Pokémon Ranger gelanceerd – exclusief voor de Nintendo DS.

Voor het eerst kunnen spelers de rol aannemen van een echte Ranger, met de bescherming van Pokémon als voornaamste taak. Aan het begin van het avontuur krijgt de speler van Spenser, één van de voornaamste Ranger-leiders, een uitnodiging om naar Fall City te komen en daar de functie van leerling-Ranger te vervullen. In deze rol maakt de speler kennis met de krachten van gevangen Pokémon, welke goed van pas komen bij het oplossen van problemen, het helpen van mensen en het beschermen van de natuur.

Spelers kunnen het avontuur beginnen met Lunick (een jongen) of Solana (een meisje) als hoofdpersonage. Vervolgens worden ze verplaatst naar de basis van de Rangers, om van hieruit een reeks spannende en uitdagende missies te voltooien. Naarmate spelers meer ervaring hebben opgedaan, worden de missies steeds moeilijker en belangrijker. De Ranger moet het hierbij herhaaldelijk opnemen tegen de Go-Rock Squad, in een poging om de gestolen Super Styler van Professor Hastings terug te krijgen. Deze Super Styler is de nieuwste versie van de Capture Styler die door Rangers wordt gebruikt om wilde Pokémon te vangen.

De Rangers staan er gelukkig niet alleen voor. Elke Ranger wordt vergezeld door een Pokémon die als zijn partner functioneert. Deze behulpzame vriend zal altijd in de buurt blijven om te helpen bij de uiterst belangrijke relatie tussen de Ranger en de wilde Pokémon die hij kan vangen. De krachten van diverse Pokémon zijn nodig om de hindernissen op het pad van de Ranger te kunnen overwinnen.

Voor het eerst in een Pokémon-spel, kunnen spelers de Ranger besturen via het touchscreen van de Nintendo DS. Als een speler een wilde Pokémon wil vangen, moet hij er rondjes omheen trekken met de stylus. Dit gaat niet altijd even gemakkelijk, omdat elke Pokémon zijn eigen formaat, kracht en speciale vaardigheden in de strijd gooit. Als de Ranger een wilde Pokémon heeft gevangen, kan hij de krachten ervan gebruiken om problemen op te lossen, bijvoorbeeld door een hindernis uit de weg te ruimen.

De krachten van een wilde Pokémon kunnen niet onbeperkt worden benut. De speler moet het juiste moment kiezen om een kracht te gebruiken, want als zo’n kracht eenmaal is gebruikt, wordt de betreffende Pokémon weer losgelaten in het wild. Een gevangen Pokémon kan een speler helpen met een Poké Assist of een Field Move. Bij een Poké Assist kan de speler een reeds gevangen Pokémon gebruiken om een andere Pokémon te vangen. Bij een Field Move zal de gevangen Pokémon zijn kracht gebruiken om een obstakel op te heffen.

De Capture Styler speelt een centrale rol in dit avontuur, omdat dit apparaat nodig is om wilde Pokémon te vangen. Naarmate de Capture Styler meer energie bezit, kunnen er meer en sterkere Pokémon mee worden gevangen. De kracht van een gevangen Pokémon is afhankelijk van de soort waartoe hij behoort, bijvoorbeeld gras, vuur of elektrisch. Naarmate het avontuur verder is gevorderd, zal het steeds lastiger worden op de wilde Pokémon te vangen, waardoor een beroep wordt gedaan op het strategisch inzicht van de speler. Bepaalde soorten Pokémon kunnen bijvoorbeeld worden ingezet bij een vangst omdat hun vermogens groot effect hebben op de Pokémon die moet worden gevangen.

Naast het robuuste hoofdavontuur kunnen spelers genieten van een heleboel zijmissies, waarin spelers de kans krijgen om diverse legendarische Pokémon te vangen, waaronder Kyogre, Groudon en Rayquaza. Met meer dan 200 Pokémon om te vangen en te verzamelen, zal het niet gemakkelijk worden om de Browser compleet te krijgen en het Certificate of Completion te verdienen.

Pokémon Ranger voor de Nintendo DS wordt in Europa gelanceerd op 13 april 2007. De verwachte verkoopprijs is ongeveer €45.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx