Alle details omtrent Tom Clancy’s Splinter Cell Blacklist

thumbnail

Gisteren op de Electronic Entertainment Expo (E3) onthulde Ubisoft de ontwikkeling van Tom Clancy’s Splinter Cell Blacklist, de volgende blockbuster titel in de hooggeprezen Tom Clancy franchise. De game wordt wereldwijd beschikbaar voor Xbox 360, PlayStation 3 en PC in het voorjaar van 2013.

Als eerste productieproject van Ubisoft Toronto, met steun van Ubisoft Montreal en Ubisoft Shangai, levert Tom Clancy’s Splinter Cell Blacklist een aangrijpende en moderne special-ops verhaallijn met een nieuw niveau van technische innovatie en kwaliteit. De game bevat spraakherkenning voor Kinect™ voor Xbox 360®, een arsenaal aan nieuwe gadgets en heruitgevonden klassieke wapens. Verder is er ook een nieuwe ‘Killing-in-Motion’ vechtstijl die spelers toelaat toe te slaan met dodelijke precisie door meerdere vijanden te selecteren en uit te schakelen in één vloeiende beweging.

In de game heeft een groep staten genoeg van de Amerikaanse militaire aanwezigheid in hun land. In een poging om de Amerikaanse troepen te dwingen zich terug te trekken werken ze ‘The Blacklist’ uit: een serie van toenemende terroristische aanvallen tegen Amerikaanse belangen. Met een presidentieel mandaat in de hand en de macht om boven de wet te staan, kruipen spelers in de huid van de dodelijke agent Sam Fisher. Uitgerust met Sam’s beruchte tactische pak en goggles infiltreren spelers terroristische cellen en gebruiken ze genadeloze ondervragingstechnieken om cruciale informatie te verkrijgen en zo de volgende Blacklist aanval te voorkomen.

De intrigerende verhaallijn en grote variatie aan intense, spannende missies sporen spelers aan om alles te doen wat nodig is om de verantwoordelijken voor de dodelijke aanslagen op te sporen. Tijdens de game zoeken Sam en het 4th Echelon hun missies op aan boord van een ‘Mobile Command Center’, gebouwd binnenin een stealth gevechtsvliegtuig. Zo is het 4th Echelon klaar om op elk moment te vertrekken, uitgerust met onbeperkte hulpmiddelen en geavanceerde technologie waaronder een ‘Strategic Mission Interface’ die belangrijke gebeurtenissen van over de hele wereld live rapporteert.

“Ubisoft Toronto heeft met veel zorg en aandacht een evolutionaire Sam Fisher belevenis gecreëerd die de franchise naar ongekende hoogtes brengt”, zegt Maxime Béland, creatief directeur bij Ubisoft. “Met spannende gameplay versterkt door full motion-capture prestaties, biedt Tom Clancy’s Splinter Cell Blacklist een cinematische ervaring die fans en gamers voor wie de serie nieuw is onderdompelt in een ingewikkeld, actievol avontuur.”

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx