Xbox 360 dev kit met 1 gigabyte gespot

thumbnail

De Xbox-scene heeft exclusieve foto’s ontvangen van de nieuwe Xbox 360 development kit welke 1 gigabyte aan RAM met zich meebrengt, in plaats van de gebruikelijke 512MB die je in retail units zult vinden en welke ook in de normale dev kits aanwezig zijn. De extra geheugehcapaciteit geeft ontwikkelaars de gelegenheid om flexibeler om te gaan met de Xbox 360 kracht van de retail versie terwijl je nog steeds gebruik maakt van de debug tools. In de sidecar die je op de foto’s kunt zien is het geheugen verstopt. De extra RAM-capaciteit is dus niet op het moederbord geplaatst, zoals je zou verwachten. De dev kit is verder gebaseerd op de Jasper-moederbordchipset.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  2 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 jaar geleden

  Dit blijft puur een update voor ontwikkelaars. De clou ligt hem in het feit dat debug code ook in RAM wordt opgeslagen tijdens runtime. Veel games die tot nu toe zijn geprogrammeerd voor de Xbox 360 zijn geoptimaliseerd voor minder dan de volle 512MB RAM door die debug code (Dikwijls rond de 400MB). Om de volle RAM te kunnen benutten zijn er nu debug/dev kits met 1GB RAM. Dan kan er genoeg extra code tijdelijk worden opgeslagen door ontwikkelaars naast de volle 512MB die voor het programma zelf gereserveerd is. Perfecte oplossing van MS, Merci!

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 jaar geleden

  Ok nice, maar is dit een hint naar een update van de Xbox 360 met meer intern geheugen? Of is en blijft dit alleen voor de ontwikkelaars…


  Naar boven
  2
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box