Shane Kim praat over Mass Effect, Heavenly Sword en GTA IV

thumbnail

De 1up heeft een interessant interview weten te houden met de heer Shane Kim, corporate vice president bij Microsoft Game Studios. Het ging hierbij onder andere over Mass Effect. Zo zegt Kim dat de game ongetwijfeld nog in dit jaar gereleased kan gaan worden voor de Xbox 360. Dit zou hoogstwaarschijnlijk rond het midden van augustus gebeuren. Microsoft zou daarnaast geprobeerd hebben om Bioware over te kopen, helaas blijft het voorlopig enkel bij partners en ging men hier niet mee akkoord. Bioware werkt momenteel ook aan een PlayStation 3 titel, zo wordt verder vertelt.

Daarnaast houdt Kim zich ook bezig met de release van Grand Theft Auto IV, welke voor de Xbox 360 en PS3 zal gaan verschijnen. Omdat ook Halo 3 (screen) en Project Gotham Racing 4 rond deze datum zullen verschijnen zal men goed moeten kijken hoe Microsoft de games in wil gaan plannen. Project Gotham Racing zou in ieder geval wel in de herfst van dit jaar gaan verschijnen, al wil Microsoft in oktober liever geen titels uit gaan brengen aangezien dan GTA IV te veel belangstelling zal gaan krijgen. In december zal daarnaast Lost Odyssey verschijnen waardoor september en november hoogstwaarschijnlijk de beste mogelijkheden zijn. Microsoft zegt verder Bungie niet voor te schrijven wanneer Halo 3 klaar moet zijn. Het zou echter beter zijn als de titel voor GTA IV zou kunnen verschijnen.

Kim zegt verder dat hij erg nauwkeurig is bij het samenstellen van Microsoft’s portfolio voor de Xbox 360. Eerst wist Ninja Theory nog op de proppen te komen met Kung Fu Chaos, maar Heavenly Sword zal niet naar de Xbox 360 gaan komen. Kim geeft dan ook aan dat het vaak moeilijk is om een portfolio samen te stellen met de games die je wilt brengen op je platform en de kosten die daaraan hangen. Ze hebben dan ook omgekeken naar Heavenly Sword, maar door selectiviteit is niet alles mogelijk gebleken. “Ik sta nog steeds achter deze keuze”, zo wordt gezegd.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box