Nieuwe gameplay features voor Super Mario Galaxy 2 onthuld

thumbnail

Bereid je voor om de aarde opnieuw te verlaten, want het langverwachte Super Mario Galaxy 2 zal op 11 juni 2010 in Europa verschijnen. Volgepakt met nieuwe mogelijkheden en gameplay-elementen, brengt Mario’s nieuwste avontuur alles mee om elke speler zijn aardse beslommeringen te laten vergeten.

Het regent vallende sterren op Mushroom Kingdom. Dat betekent dat het Star Festival weer in volle gang is. Op weg naar het kasteel van Princess Peach om het festival bij te wonen, komt Mario een Luma tegen die hem een Shine geeft en onder zijn pet duikt, waardoor Mario de Spin Move-kracht krijgt. Eenmaal bij het kasteel aangekomen, ziet Mario hoe Bowser, door sterrenkracht opgeblazen tot reusachtige proporties, Princess Peach aanvalt en ontvoert. Als Bowser er vervolgens vandoor gaat naar de ruimte, zet Mario natuurlijk de achtervolging in. Zo begint een buitenaards avontuur, waarin Mario alles op alles zet om de prinses te redden en de vrede in Mushroom Kingdom te herstellen!

Super Mario Galaxy 2 is volgepakt met nieuwe mogelijkheden, inclusief nieuwe manieren om door de ruimte te reizen, gloednieuwe Mario-kostuums, een verbeterde coöperatieve stand voor twee spelers, een Cosmic Guide en een Yoshi die hongeriger is dan ooit. Neem plaats achter het roer van Starship Mario om je door Super Mario Galaxy 2 te verplaatsen. Dit ruimteschip komt beschikbaar als het eerste level van het spel is voltooid. Eigenlijk is het geen ruimteschip maar een kleine planeet die van een Luma de vorm van Mario’s hoofd heeft gekregen. Deze planeet reist tussen de Galaxies, vergelijkbaar met het reizen tussen levels in klassieke Mario-spellen. In de loop van het avontuur zal de planeet langzaam worden gevuld met nieuwe personages en verrassingen, dus is het behalve een voertuig ook een plaats op zich.

Er zijn ook twee nieuwe Mario-kostuums: Cloud Mario en Rock Mario. In zijn wolkenvorm kan Mario voor het eerst zelf drie platformen maken om nieuwe hoogtes te bereiken. Zijn andere nieuwe kostuum verandert Mario in een rollend rotsblok dat vijanden en andere elementen kan raken voor uiteenlopende effecten.

De coöperatieve stand uit Super Mario Galaxy keert terug in Super Mario Galaxy 2 en is uitgebreid. In deze Co-Star mode, kan je vriend je helpen als een Luma die niet alleen vijanden kan vasthouden, maar ook de beroemde Spin Move van Mario kan maken om vijanden omver te beuken en sommige omgevingselementen te beïnvloeden. Behalve de Star Bits kan de tweede speler nu ook munten voor Mario verzamelen! Je trouwe vriend Yoshi zal je deze keer op je reis door de ruimte vergezellen. Spring op de rug van deze dino en maak gebruik van zijn vaardigheden. Als Yoshi bijvoorbeeld een besje eet dat eruitziet als een gloeilamp, straalt hij een schitterend licht uit dat geheime elementen zichtbaar maakt. Houd er wel rekening mee dat dit effect slechts van korte duur is, wat betekent dat Mario en Yoshi bessen moeten blijven eten om te voorkomen dat het platform onder hun voeten verdwijnt!

Super Mario Galaxy 2 biedt elke speler een geweldige ervaring, met levels die moeilijk genoeg zijn om zelfs de meest ervaren spelers uit te dagen, maar ook genoeg speelruimte bieden aan minder geoefende spelers. Om te voorkomen dat spelers vastlopen, voorziet Super Mario Galaxy 2 in de Cosmic Guide, een hulpstand die spelers door gebieden helpt. Dus of je nu wel of niet een ervaren Mario-speler bent, zorg dat je in je agenda 11 juni 2010 hebt omcirkeld, want vanaf die dag kun je met Mario weer de meest fantastische ruimteavonturen beleven.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  4 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  lijkt me leuk 😀

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  flauw hoor D:

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  Jammer 🙁

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  2 jaren geleden

  er is wel bekend gemaakt waarom Metroid uitgestelt is de game heeft een maand langer ontwikkeling nodig


  Naar boven
  4
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx