Greenberg praat over de Xbox 360, PS3 en de DVD

thumbnail

Gamedaily heeft een interview weten te houden met Aaron Greenberg, werkzaam bij de Marketing Group van de Xbox. De interessantste details hebben we er voor je uit weten te pikken. Zo spreekt hij over de moeilijkheid van een wereldwijde launch. Hij vindt het dan ook niet opvallend dat Sony de Europese launch heeft uit weten te stellen en dat de uitlevering bij de launch slechts 500.000 units in Amerika zal zijn. De Europese markt is voor Microsoft in ieder geval een belangrijk punt en heeft dan ook een hoge prioriteit. Hiermee benadrukt hij dan ook het Europese uitstel van Sony’s PS3.

Greenberg weet verder het huidige DVD-formaat te verdedigen. Spellen als The Elder Scrolls IV: Oblivion en het aankomende Gears of War bewijzen dat Blu-Ray nog lang niet nodig blijkt te zijn om goede graphics te kunnen realiseren. Microsoft zal verder ook in de toekomst zijn compressietechniek gaan verbeteren en programma’s ontwikkelen die het mogelijk maken om meer content op een DVD-9 disc te kunnen krijgen. Microsoft zal verder geen ingebouwde Xbox 360 HD-DVD speler aan gaan bieden. Mensen zullen de apparatuur als expansion moeten gaan kopen en kunnen zelf kiezen wat voor configuratie zij wensen (met of zonder HD-DVD speler).

Dat de Xbox 360 in Japan wat minder goed verkoopt is volgens Greenberg niet zo’n probleem. Microsoft is namelijk bezig met Square-Enix om dergelijke titels uit te brengen in het land voor hun platform. Of het hierbij gaat om de game Project Sylpheed (screen) is onduidelijk. Ook andere projecten staan op dit moment in de planning.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat? Als Evilgamerz-lid kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan! Met een profiel kun je onder andere je cover-afbeelding en avatar wijzigen, maar ook  XP en Rewards verdienen!
  Holler Box