GDI en de NOD staan officieel weer tegenover elkaar

thumbnail

Discipelen van Nod, het einde is nabij. Electronic Arts Inc. heeft vandaag aangekondigd dat EALA, na 15 jaar en maar liefst 30 miljoen verkochte games, de Tiberium-serie gaat afsluiten met een epische ontknoping in Command & Conquer 4. De laatste game in de serie komt uit in 2010. Command & Conquer 4 zal vernieuwende en baanbrekende functionaliteit toevoegen aan de bekende snelle en soepele gameplay van Command & Conquer. Natuurlijk sluit de game ook perfect aan op de populaire kenmerken van eerdere games waar de fans zo van houden. De game bevat mobiele bases, een nieuwe gameplay die op klassen is gebaseerd en een doorlopende spelersprogressie voor alle speltypen. De vele nieuwe mogelijkheden maken van Command & Conquer 4 een meeslepende en innovatieve game met diepe strategische lagen.

“Command & Conquer is een krachtige franchise met een overweldigende geschiedenis van 15 jaar. Het is fantastisch dat we het dramatische Tiberium-verhaal in Command & Conquer 4 tot een einde kunnen brengen. In deze game zullen fans al hun vragen beantwoord zien”, zegt Mike Glosecki, hoofdproducent van Command & Conquer 4 bij EA Los Angeles. “Dit wordt de meest indrukwekkende Command & Conquer-ervaring ooit, dankzij het doelgerichte multiplayer-speltype, de doorlopende spelersvoortgang en de volledig functionele mobiele bases.”

Het verhaal van Command & Conquer 4 vindt plaats na de evenementen van de bekroonde game Command & Conquer 3: Tiberium Wars. Het is 2062 en de mensheid bevindt zich op de rand van de afgrond. Binnen zes jaar maakt het mysterieuze kristal Tiberium de aarde volkomen onbewoonbaar en de twee strijdende partijen, GDI (Global Defense Initiative) en de Brotherhood of Nod, blijken in hun wanhoop dezelfde doelstelling te hebben: voorkomen dat Tiberium de mensheid uitroeit. Het ondenkbare wordt waarheid. Kane, de mysterieuze leider van Nod, reist af naar het hoofdkwartier van GDI. Maar wat is Kane van plan in de basis van zijn grootste vijand? Command & Conquer 4 is de epische ontknoping van de populaire Tiberium-saga. Fans kunnen eindelijk achterhalen wat het lot is van de aarde, Nod, Tiberium en GDI. Eindelijk wordt de achtergrond van Kane’s jarenlange plannen duidelijk.

Command & Conquer 4 bevat twee campagnes waarin de epische strijd tussen GDI en Nod wordt voortgezet. In deze campagnes kun je in je eentje of samen met een vriend de strijd aangaan. In de game wordt ook een doelgericht multiplayer-speltype geïntroduceerd, waarin twee teams van 5 spelers het tegen elkaar kunnen opnemen. Dit speltype is gebaseerd op teamwork en samenwerking en voegt een totaal nieuwe sociale RTS-dimensie toe aan Command & Conquer.

Command & Conquer 4 wordt ontwikkeld bij EA Los Angeles en komt in 2010 uit voor de pc. De game is nog niet beoordeeld door ESRB of PEGI. In de BattleCast PrimeTime-uitzending van 24 juli krijgen fans het laatste nieuws en exclusieve informatie over Command & Conquer 4. Daarnaast verschijnt op Gametrailers TV een exclusieve eerste cinematische trailer van Command & Conquer 4 in de SPIKE TV-uitzending van 23 juli.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx