Feature: Wii launch line-up (part 2)

thumbnail

De 2e line-up voor de Nintendo Wii is inmiddels uitgebracht door Evilgamerz. Het betreft uiteraard de nodige toppers, al blijft het nodige nog staan voor morgen. De 2e feature met wederom heel wat games ziet er als volgt uit:

Grim Adventures of Billy & Mandy

Bij de lancering van de Wii zal ook ‘the Grim Adventures of Billy and Mandy’ aanwezig zijn. In deze gelijknamige serie van Cartoon Network zal je met Billy, Mandy en Grim Reaper (beter bekend als magere Hein) aan de slag kunnen gaan. Billy is een ongelofelijk dom knulletje die bevriend is met Mandy, een chagrijnig mormel. Deze twee koters komen in aanraking met Grim Reaper, nadat ze hem hadden gewonnen bij een wedstrijd met Limbodansen. De serie zelf heeft een vreemde humor en deze is hoogstwaarschijnlijk ook terug te zien in de game zelf. Op wat screens na is er vrij weinig over bekend. Het doet in ieder geval denken aan een soort action-rpg. Jammer genoeg zien de screens er zo belabberd uit dat het net is alsof je een ps1-game aan het spelen bent. Erg macaber. Mijn verwachtingen van deze titel zijn niet erg hoopvol en positief.

Vincent: *
Chris: *

GT Pro Series

Er komen tamelijk wat racegames uit op de Nintendo Wii en GT Pro Series is er daar één van. Ik neem aan dat de meeste mensen wel weten wat een racegame is, maar dankzij de controller zal deze game meer vernieuwingen met zich meebrengen dan op andere consoles. Want bij de game zal er een echt stuurwiel worden bijgeleverd waar je de controller horizontaal in kan plaatsen. Hierdoor zal je dus meer het echte gevoel van een racegame krijgen. De game is ook nog eens volgepropt met heel veel mogelijkheden, want je hebt de keuze uit 80 auto’s die je allemaal 11 verschillende (tuning) updates kan geven. Daarnaast is er een uitgebreid assortiment aan banen. De game zal de volgende modi bevatten: Championship, Quick Race, Time Attack, Replay en natuurlijk een multiplayer voor 4 man. Helaas zal de game geen online-optie bevatten. Dan maar hopen dat de offline multiplayer goed in elkaar steekt.

Vincent: ***
Chris: ***

Happy Feet

In dit spel volg je het verhaal van de pinguïn Mumble. Mumble woont in een gebied met allemaal zingende pinguïns. Er is echter één klein probleempje, Mumble kan voor geen meter zingen. Nu kan hij geen ballade zingen voor het pinguïnmeisje Gloria waarop hij zo tot over zijn oren verliefd op is. Maar niet gevreesd, Mumble is wel een ster als het om tapdansen gaat. Dit kan hij als de beste. Doel is voor Mumble om hét deuntje te gaan vinden waarmee hij het hart van Gloria kan winnen. Nu is het aan de speler om deze queeste te voltooien! Je zult in de game van alles doen wat een pinguïn ook kan. Zo zal je kunnen glijden van ijsbergen, duiken in het ijskoude water, zwemmen en springen over stukken ijs, maar ook: tapdansen! Als een soort Dance Dance Revolution mag je, hoewel zonder dansmat, Mumble allerlei leuke dansjes laten doen. Muziek neemt een grote rol op zich in Happy Feet. Mede daarom wordt de soundtrack erg goed, althans, zo schijnt. Hoe en wat met de speciale Wii-besturing is nog onduidelijk, maar ik vermoedt dat de Wii-mote de rol van dansmat op zich neemt.
Kan best eens leuk gaan uitpakken deze game.

Vincent: ***
Chris: **

Ice Age 2

Ice Age 2 The Meltdown is al een aardige tijd uit als de Wii-versie uitkomt. Maar waarom ze hebben gekozen om deze titel uit te brengen op de Wii is voor mij een raadsel, want voor mij had dit echt niet gehoeven. Waarschijnlijk probeert de Wii zo een groot mogelijk publiek aan te spreken en in dit geval dus de kleintjes. In dit deel zal je net zoals in de film te maken krijgen met een ijstijd die is afgelopen en dat al het ijs zal gaan smelten. Maar Manny de mammoet, Diego de sabeltandtijger, Sid de luiaard en dit keer zelfs het hilarische eekhoorntje moeten nu hun vallei redden van een overstroming. Je zal met het eekhoorntje kunnen graven, zwemmen, snuffelen, spinnen en rollen voor zijn alles betekende eikeltjes. Maar of dit allemaal gaat gebeuren met de controller is nog onduidelijk. Het wordt nu dus maar hopen dat ze er geen port van maken, maar er toch wat meer werk van maken om toch een leuke Wii-titel uit te brengen.

Vincent: **
Chris: **

Madden NFL 07

Als er één franchise in de VS is die ontiegelijk veel populariteit geniet, dan is het Madden wel. Stuk voor stuk worden de delen goed ontvangen, en nog veel belangrijker: de Madden-games verkopen monsterlijk goed. Nu gaat Madden ook debuteren op de Wii. Grafisch doet het toch wel een beetje onder voor de andere consolegiganten. Desondanks lijkt de besturing wel veel leuker en realistischer te gaan worden. Zo kun je door een speciale beweging met de Wii-mote te maken bijvoorbeeld de bal naar een medespeler gooien. Deze toevoegingen kunnen de game erg leuk maken. Over deze Madden op de Wii is vooralsnog weinig bekend. Volgens EA zelf compenseerde de vernieuwende gameplay de ietwat mindere graphics. Laten we dat dan maar hopen…

Vincent: ***
Chris: ***

Marvel: Ultimate Alliance

Spiderman, Wolverine en Captain Amerika, wie kent ze niet? De verzonnen characters uit het Marvel universum krijgen nu een echte aktie-rpg. Oftewel lekker knokken met je favoriete superheld in zijn eigen panty. Zoals meestal met superhelden, moeten ze de toekomst van de wereld en dit keer zelfs van het Marvel universum bepalen. In deze game zul je volledig kunnen spelen met 20 superhelden uit het Marvel universum, maar er zullen 140 superhelden in de game voorkomen. Omdat het natuurlijk leuker is om een eigen superheld te verzinnen en ze dat bij Activision ook vinden, zit dat er dit keer ook in. Je kunt je eigen superhelden team creëren, dus naam, logo en zelfs je eigen wagen kan allemaal door je eigen fantasie worden bedacht, sky’s the limit, nouja bijna dan. Het draait natuurlijk allemaal om je reputatie en daar draait natuurlijk de storymode ook om. Je zult te maken krijgen met gevechten op de raarste plekken in beide werelden, in de lucht, onder water, op de grond om je kunsten te tonen aan de slechteriken. Ook zul je objecten uit de omgeving kunnen gebruiken en de superhelden kunnen dit keer zelfs met wapens aan de gang,niet echt veel nut als je superkrachten hebt, maar het is toch leuk. De storyline staat niet vast en wordt dus volledig door jouw acties bepaald. Ook zal de game competitive en co-operative mode ondersteunen, dus lekker je superkrachten op of met je mattie uitproberen behoort nu ook tot de mogelijkheid. De game zal net zoals haast alle andere wii-games volledig gebruik maken van de controller. En als extraatje zal de wii-versie ook nog eens twee extra characters bevatten, waarmee je de wereld onveilig kunt maken, nice!!!!!!

Vincent: **
Chris: ***

Metal Slug Anthology

Voor de mensen die van compilatiegames houden: pak de slingers en ga feesten!
Laat de beest in je los, want Metal Slug Anthology komt naar de Wii. Metal Slug 1 tot en met 5 en Metal Slug X zijn nu samen namelijk op een disc geperst. De van de Neo-Geo afkomstige reeks viert feest, ze bestaat namelijk 10 jaar. Des te meer een reden om nog eens wat geld uit de consument te schrapen! SNK Playmore, de spellenbakker, verdient toch immers waardering, en dus moeten we toch massaal dit nieuwe deel in de wacht slepen? Ik zeg: NEE! Dat publishers het nog in hun kop halen om ons weer allemaal oude meuk te laten herkauwen. We zijn potverdullie toch geen koeien? Ik zeg: negeer die handel en download voor mijn part een rom, want dat ze voor zulke spelletjes nog een grote smak geld vragen is werkelijk waar te gek voor woorden. Blegh!

Vincent: *
Chris: *

Monster 4×4 World Circuit

Nog een racegame die met de release zal uitkomen. Maar dit keer gaat het niet om realisme, maar om zoveel mogelijk stunts uit te voeren als je kan. Deze worden ook nog eens uitgevoerd door Monster trucks, oftewel auto’s met über grote wielen eronder. Er is nog niet gek veel bekend rond deze game, maar we kunnen wel met zekerheid zeggen dat de besturing voor deze game helemaal is aangepast aan de unieke controller van de Nintendo Wii. Ook krijg je bij deze game een stuurwiel waar de controller horizontaal in past. Net zoals ik al had gezegd bij de game Gt Pro Series zal dit veel vernieuwingen met zich meebrengen en natuurlijk voor veel plezier zorgen. De game zal zich voornamelijk off-road afspelen, dus over bergen, afgelegen weggetjes en nog veel meer en ook nog eens over de hele wereld.

Vincent: ***
Chris: ***

Need for Speed: Carbon

Need for Speed. EA weet dondersgoed hoe ze de markt moeten bespelen. Het is een gouden formule: lekkere bimbo’s en straatracen in een kinky jasje. Met flinke snelheid en natuurlijk de nitro’s in de aanslag rijdt je het overige verkeer vermijdend de straten op. Respect, daar draait het om, vriend. Je wil er toch bij horen? Nou dan, pimpen die kar, en laat ons eens wat staaltjes techniek zien. Ja, want het pimpen was toch wel één van de aspecten die Need for Speed zo groot maakte onder de gamers. Maar ook de politieachtervolgingen. EA belooft een perfecte mix van die twee bij hun aankomende bestseller Need for Speed: Carbon.
Net als bij Excite truck stuur je door je Wii-mote vast te houden als een NES-controller. Met een draai naar links of rechts zie je dat ook daadwerkelijk gebeuren. Dit is hét punt waar de Wii-versie van deze game zich zal mee moeten onderscheiden. Tegelijkertijd moet het inleveren op het grafische aspect. Voor zover ik in mijn glazen bol kan kijken staan de sterren gunstiger gezind voor de ps3- en xbox360-versie. Althans, grafisch gezien dan. Dit gaat wel een leuke game worden, daar ben ik van overtuigd.

Vincent: ****
Chris: ***

Open Season

Weer een Multi-platform game die gebaseerd is op een animatie film. Dit keer heb je helemaal niks te maken met de ijstijd, maar wel met een stel bosdieren. Deze bosdieren zijn het zat en willen een paar nietsvermoedende jagers overmeesteren. Het begint allemaal met een grizzlybeer, Boog, die verdwaald met een eland, Elliot, drie dagen voordat het jagersseizoen begint. De beer haalt de rest van de bosdieren over om mee te vechten om de jagers te verjagen en zo hun huis weer veilig te stellen. In deze game is het mogelijk om te spelen met Boog en Elliot. Je zal veel trucjes kunnen uitvoeren, zoals stinkbommen gooien, eekhoorns eikels laten schieten, konijnen werpen en nog veel meer elandengrapjes om de jagers te verjagen in deze action-adventure.

Vincent: **
Chris: ** • 0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x